Cum încearcă politicienii români să câștige o imagine bună de pe urma crimelor din Caracal. Zic că-s alături de rudele victimelor, dar sunt atât de departe

Stefan Daniel 29.07.2019, 13:02
Cum încearcă politicienii români să câștige o imagine bună de pe urma crimelor din Caracal. Zic că-s alături de rudele victimelor, dar sunt atât de departe

Mai mulți politicieni din România încearcă acum să profite de ocazie și să mimeze groaza, tristețea și indignarea cu privire la crimele din Caracal. În sfârșit, românii sunt acum indignați mai mult de crime, decât de greșelile celor din PSD, iar opoziția a prins, din nou, un prilej de care să se agațe ca să arunce toată vina în cârca actualei guvernări.

Nici acest fenomen nu este unul nou. Poți să compari crizele și întâmplările nefericite din România cu un program prost de televiziune. Atenția publicului este mutată, săptămânal, de la un subiect la altul și pare că atunci când apare ceva nou, se uită de celelalte. Politicienii care se simt cu musca pe căciulă abia așteaptă astfel de momente, pentru a le exploata la maximum.

Nu a trecut nici măcar o săptămână de la odioasele crime care au avut loc în Caracal, așa că opinia publică este înfiebântată, profund indignată de ceea ce se poate întâmpla chiar sub nasul nostru. E o situație periculoasă care naște și mai multă neîncredere între oameni. Femeile se simt tot mai vulnerabile, bărbații capătă iar o etichetă extrem de nefavorabilă și discriminatorie din cauza unor dezaxați social, iar criticile la adresa instituțiilor statului curg fără oprire.

Cum vede Klaus Iohannis situația creată de crima din Caracal

Cum încearcă politicienii români să câștige o imagine bună de pe urma crimelor din Caracal. Zic că-s alături de rudele victimelor, dar sunt atât de departe

Între timp, politicienii înfierează și mai mult opinia publică. Klaus Iohannis și-a exprimat poziția vizavi de acest caz după ce Gheorghe Dincă și-a recunoscut fapta de omor. Pentru președintele României, este ocazia perfectă să arunce iar cu „noroi” în PSD și e greu să-l contrazici, având în vedere modificările pe care le-a adus această guvernare Justiției:

„[…] Nu mă voi pronunţa pe detaliile acestui caz până la finalizarea anchetei şi a rapoartelor, pe care le vom discuta foarte serios în CSAT. În mod normal însă, nu ar fi trebuit să ajungem un asemenea caz în CSAT. Resping abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva e autorul moral al acestei tragedii. Călcarea în picioare a Legilor justiţiei, a Codurilor, a instituțiilor responsabile de siguranța cetățeanului a fost şi este una dintre liniile directoare ale acestei majorităţi parlamentare.

Am auzit apelurile doamnei premier de a nu politiza această situație, ar fi un îndemn onest doar dacă ar veni de la oameni oneşti, care caută deschis şi sincer soluţii pentru rezolvarea situaţiei. Atunci când vine de la cei care au masacrat legi, au scăzut pedepsele unor infractori şi au vrut să îşi subordoneze politic toată justiţia pentru a scăpa de răspunde, atunci când aceşti oameni vorbesc despre referendumuri legate de justiţie, atunci când fac apeluri ca şi cum nu au avut nicio legătură cu această temă, nu mai au nicio credibilitate, iar îndemnurile lor nu au nicio valoare […]”, au fost unele dintre declarațiile președintelui.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Dan Barna consideră că statul actual nu mai e capabil să asigure siguranța cetățenilor

Dan Barna, în calitate de lider USR și de candidat comun al alianței USR – PLUS la alegerile prezidențiale și-a exprimat și el opinia pe marginea tragediei din Caracal. El este unul dintre puținii politicieni care văd și cealaltă față a României actuale, cea falimentară din punct de vedere politic și social.

„Nimic nu va putea să aducă această viață înapoi, dar această tragedie arată că așa nu mai putem continua. Această tragedie arată că în momentul de față statul român e în faliment funcțional. Statul român nu mai poate să asigure un serviciu minim pe care oamenii îl așteaptă de la el, siguranța cetățenilor. Din această perspectivă, mesajul implicării și mesajul schimbării e cu atât mai necesar și cu atât mai important. Ceea ce s-a întâmplat la Caracal nu e o situație excepțională, sunt pline inspectoratele de Poliție de șefi interimari numiți politici, mulți dintre ei fără studii. În momentul de față absolvenții Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza nu pot să-și primească posturi pentru că nu sunt locuri sau nu e buget, pentru că aceste locuri sunt ocupate de oameni numiți politic, fără să aibă studiile de specialitate. Am ajuns să credem că se poate funcționa cu rude, amante, soții, nepoți, veri în poziții de forță din statul român. Am ajuns în situația în care oameni mor pentru că se blochează sisteme plătite cu sute de mii de euro și milioane de euro de statul român”, a spus liderul USR.

Cătălin Rădulescu, de la PSD, vrea și el să facă pe justițiarul

Cum încearcă politicienii români să câștige o imagine bună de pe urma crimelor din Caracal. Zic că-s alături de rudele victimelor, dar sunt atât de departe

Deputatul Mitralieră, cum a fost poreclit în spațiul public și în presă, a sărit ca ars după tragedia din Caracal și chiar a amenințat pe pagina sa de Facebook că se va ocupa personal de pedepsirea celor responsabili de moartea Alexandrei. El spune că vina aparține și anumitor judecători, procurori, polițiști, etc.

„[…] voi face totul și nu mă voi opri până când toți vinovații : judecător, procuror , STS și toti polițiștii responsabili vor plăti nu cu demisii ci cu trimiterea lor in judecată pentru complicitate la omor , abuz în serviciu și grava neglijență și vor ajunge în pușcărie . Toți , criminalilor care sunteți plătiți inclusiv din banii acestor familii, și care ar fi trebuit sa protejați și salvați viața fetelor lor , toți veți răspunde. Dar asta nu este tot , va trebui să aflăm de toți copiii dispăruți din fiecare județ, va trebui să aflăm și să îi facem cunoscuți pe toți polițiștii, procurorii și judecătorii corupți și criminali care au protejat și protejează clanurile de interlopi, proxeneți care răpesc copiii, care cer taxe de protecție, care fac cămătărie și terorizează orașe întregi, și toți acești polițiști, procurori , judecători trebuie sa dispară din sistem și să fie incriminați […]”.

După ce a fost de acord cu relaxarea pedepselor pentru infractori, Dăncilă vrea să te întrebe dacă merită pedepsiți mai rău

Cum încearcă politicienii români să câștige o imagine bună de pe urma crimelor din Caracal. Zic că-s alături de rudele victimelor, dar sunt atât de departe

Viorica Dăncilă a fost cam primul politician care și-a exprimat opinia cu privire la tragedia din Oltenia. Nu contestăm că moartea celor două fete din Caracal nu i-a impresionat pe politicieni. Mulți dintre ei sunt și ei părinți și sigur înțeleg cât de distruse sunt familiile celor două copile care au fost, efectiv, distruse de un maniac. Totuși, este și un prilej bun să-i mai îmbuni pe români și să le arăți că-ți pasă.

„În aceste zile, un suflet tânăr, care putea fi salvat, a plecat dintre noi. Suntem cu toții plini de durere și revoltă, de tristețe și frustrare pentru că așa ceva s-a putut întâmpla. Am luat câteva decizii necesare, în calitate de prim-ministru, dar este nevoie de mai mult.

Mi-am anulat toate vizitele și evenimentele de astăzi. La sosirea în București, m-am întâlnit de urgență cu Ministrul Afacerilor Interne, care m-a informat asupra tuturor măsurilor luate până în acest moment și a planului de acțiune pentru zilele următoare. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal pentru a continua coordonarea anchetei. […]”

Vezi aici declarația ei pe larg.

Dăncilă ar vrea să facă și ea un referendum prin care să-i întrebe pe români dacă ar trebui înăsprite pedepsele pentru crimă, viol și pedofilie.

Urmăriți Impact.ro și pe