Cum îl păcălea soția pe Nicolae Ceaușescu. Metoda inedită prin care Elena ajunsese să îl controleze la fiecare pas

Badea Violeta 27.09.2022, 09:18

Nicolae și Elena Ceaușescu s-au cunoscut în vara anului 1939, la o serbare a muncitorilor din industria pielăriei şi a încălţămintei, pe Stadionul Veseliei din Ferentari, Bucureşti. El avea 21 de ani, iar ea 23. Între cei doi a început o idilă, iar pe data de 23 decembrie 1947 s-au căsătorit. Ulterior, cei doi soți au ajuns să acapareze puterea totală în stat. Iată cum îl controla Elena pe fostul lider comunist!

Cum îl supraveghea Elena pe Nicolae Ceaușescu

Elena și Nicolae Ceaușescu au fost de nedespărțit, dar e aproape imosibil de spus dacă iubirea adevărată i-a făcut să fie așa sau interesele comune. Elena Ceaușescu și-a dorit enorm să conducă România, la fel și soțul său.

Ea voia ca cei din jurul său să-i respecte cuvântul, în caz contrar suportau consecințele. Se spune că Elena Ceaușescu era o persoană rece, ce voia să controleze totul. La un moment dat, ea a ajuns să-și verifice și partenerul, punându-i acestuia în birou microfoane pentru a asculta întâlnirile sale cu miniștrii.

„Elena a chemat doi oameni de la tehnic și i-a pus să îi pună microfoane lui Ceaușescu, pe motivul că acesta este bolnav și să fie sub supravegherea ei continuu ca să poată interveni direct în cazul în care i se întâmplă ceva. Așa a devenit Elena Ceaușescu simbolul României.

Elena se ducea la 10 minute după fiecare întâlnire a lui Ceaușescu și îi spunea fix varianta pe care o auzise prin telefon de la diverși miniștrii cu care el se întâlnea, ceea ce l-a făcut pe Nicolae să o considere foarte inteligentă. Atunci când ținea cuvântările, Nicolae se uita către ea dacă zice bine, că de multe ori el nu respecta textul.”, a dezăluit colonelul de Securitate Dumitru Burlan, conform capital.ro.

Ce a făcut Elena Ceaușescu după ce s-a măritat cu Nicolae Ceaușescu
Elena Ceaușescu

Cine era mâna dreaptă a Elenei Ceaușescu

Elena Ceaușescu a fost o femeie dură, motiv pentru care avea și mulți dușmani. Ea era conştientă de acest lucru şi nu avea încredere în nimeni, în afară de o singură persoană. Este vorba de Suzana Andreeși.

„Elena era o femeie rea. O avea pe Suzana Andreeși, cea mai de încredere persoană din anturajul ei, ea schimba generali. Ceaușescu stătea vara la Snagov și avea și Suzana casă acolo.

Eu am realizat că este importantă pe lângă Elena și am căutat să nu o supăr cu nimic. Se mai întâmpla să mă duc în control, personalul fura aur.

Îi prindeam pentru că erau anagajați pe care îi învățasem să îi pârască. Personalul pe care îl voia Elena Ceaușescu, trebuia să fie asigurat de către mine.”, a precizat colonelul de Securitate, conform sursei menționate.

Citește și Melodia care o scotea din sărite pe Elena Ceaușescu. A dat ordin să fie interzisă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...