Cum îl cheamă, de fapt, pe preşedintele Klaus Iohannis? Greşeala de care puţini au habar

Nicu Stan 12.03.2021, 10:37
Cum îl cheamă, de fapt, pe preşedintele Klaus Iohannis? Greşeala de care puţini au habar

Cum îl cheamă, de fapt, pe preşedintele Klaus Iohannis. Greşeala de care puţini dintre români au habar. Numele acestuia trebuia să fie mult mai sonor, însă funcționarul de la evidența populației nu a fost de acord cu părinții lui Klaus Iohannis.

Cum ar fi trebuit să îl cheme pe Klaus Iohannis. Părinții săi, dezamăgiți de un funcționar public

S-a aflat cum îl cheamă, de fapt, pe preşedintele României, Klaus Iohannis. Greşeala de care puţini dintre români au habar.

Pe Klaus Werner Iohannis ar fi trebuit să îl cheme, de fapt, Klaus Werner Johannis, însa funcționarul a refuzat să îi scrie numele cu J. Susanne si Gustav Heins, părinții lui Klaus Iohannis, au numele scris cu J, însă funcționarul din Primărie nu a fost de acord.

Klaus Iohannis si parintii sai
Klaus Iohannis si parintii sai

Ce munceau părinții lui Klaus Iohannis în România

Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie. Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari.

Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, scria Klaus Iohannis despre parintii sai, care au emigrat în Germania la începutul anilor 1990.

Klaus Iohannis nu a vrut să emigreze în Germania

Klaus Iohannis decidea să rămână în țară și urma să fie ales în anul 2014 Președintele României. In noiembrie 2019 Klaus Iohannis a fost reales, pentru un nou mandat.

Klaus Iohannis a explicat și de ce nu a vrut să îndrepte eroarea făcută de funcționarul de la vremea respectivă.

De ce nu a vrut să-și corecteze numele Klaus Iohannis

Nu mi s-a părut necesară, e o procedură birocratică ceva mai complicată și chiar dacă cunosc pe cineva la primărie am preferat să las lucrurile așa”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemene, Klaus Iohannis a spus că se simte în întregime român, că nu dorește și nu a dorit vreodată cetățenia germană.

Klaus Iohannis, român get-beget. Nu are nevoie de Germania

Sunt cetățean român get-beget și numai cetățean român. Nu am avut și nici nu mi-am dorit o altă cetățenie. Bănuiesc că lumea a crezut că am cetățenie germană, ceea ce nu este cazul. Nu am dorit-o, nu mi-o doresc, sunt foarte mulțumit cu cetățenia mea română”, mai preciza presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI