Cea mai ușoară variantă pentru a pregăti un mic dejun rapid și sățios are adesea printre ingrediente ouăle. Însă, fie că vorbim despre ochiuri, omletă sau ouă fierte, fiecare dintre acestea ascunde un secret de preparare. De exemplu, ca să faci un ou ochi perfect, cu gălbenuș moale și albuș bine făcut, marii bucătari au dezvăluit secretul lor. Află cum să pregătești un mic dejun perfect.
Sunt mulți care evită să pregătească ouă ochiuri clasice, prăjite în ulei sau unt, din cauza faptului că acestea necesită o atenție sporită. De aceea unii preferă să servească la micul dejun o omletă, care se prepară mai ușor. Specialiștii în domeniu au dezvăluit însă modul în care poți să faci un ou ochi perfect, astfel încât acesta să fie savuros și bine închegat. Există două moduri simple prin care poți să prepari ochiurile ideale.
În primul rând, atunci când îți dorești să prepari ouă ochiuri, ține cont de o regulă de aur. Ai nevoie de o tigaie sau o cratiță antiaderentă. În acest mod eviți marea problemă ca ouăle să se lipească de fundul tigăii, dar ai nevoie și de mai puțin ulei sau unt pentru preparare. Vei obține astfel o masă sănătoasă.
Cel mai întâlnit mod de a servi ouăle ochi sunt în varianta cu gălbenuș complet lichid, dar cu un albuș complet coagulat. Pentru aceasta ai nevoie de un cub de unt pe care să îl topești în tigaie. Sparge oul în centrul untului topit și lasă-l timp de 10-20 secunde, până ce albușul se transformă din transparent în alb. Adaugă o linguriță de apă în tigaie și apoi pune capacul deasupra. Lasă oul la foc mic pentru 1-2 minute sau până ce apa se evaporă. Scoate-l apoi direct pe farfurie, cu ajutorul unei spatule late.
Această variantă este una mai bine făcută, mai puțin preferată de oameni, dar care se prepară mai simplu. Față de pașii din rețeta de mai sus, este important momentul în care se întoarce oul cu gălbenușul în jos. Această etapă trebuie luată în calcul doar după ce albușul s-a coagulat în totalitate, astfel încât să previi spargerea gălbenușului în momentul în care încerci să îl întorci. Folosește o spatulă lată pe care să încapă tot oul și ridică-l folosind totodată și o altă ustensilă de susținere din lemn sau silicon.