Cum faci un cocktail Cosmpolitan, ca să înțelegi despre ce vorbeau în ”Totul despre Sex” pe HBO

Alexandru Puiu 23.11.2022, 20:47
Cum faci un cocktail Cosmpolitan, ca să înțelegi despre ce vorbeau în ”Totul despre Sex” pe HBO

Sex and the City sau Totul despre Sex este unul dintre cele mai populare seriale din toate timpurile. Printre lucrurile bune care au ieșit din producția celor de la HBO, se numără și popularizarea clasicului Cosmopolitan. Din acest motiv, mai jos, voi detalia cum faci un cocktail de care s-ar putea să mai fi auzit în filme și seriale.

Cum se întâmplă de multe ori atunci când vorbim de cocktailuri clasice, foarte mulți pasionați de mixologie au creat multiple iterații de-a lungul decenilor pentru deja tradiționalul Cosmopolitan. Indiferent de varianta pentru care optezi sau pe care o consideri perfectă pentru tine, merită să ai în vedere că bazele acestui mix, conform ”investigațiilor” realizate de Gary Regan, par să fi fost puse în 1985 de către barmanul Cheryl Cook din barul Strand (South Beach, Miami). Aparent, Cook își dorea o băutură servită în paharul de Martini în care să folosească o nouă vodcă aromatizată cu lămâie ce tocmai se lansase.

Până să ajungă însă în Sex and the City sau Totul despre Sex, cum îi spun românii, cocktailul Cosmopolitan a mai fost asociat cu câțiva barmani de renume. Unii spun că a fost creat de Dale DeGroff la Raynbow Room în New York, în timp ce alți îl acreditează cu această creație pe Toby Cecchini de la Odeon, tot în New York, în 1988. Ca referință, varianta lui Cecchini pare să fi devenit cea mai populară și una dintre cele mai ușor de ținut minte, 60 mililitri de Absolut Citron, 30 mililitri Cointreau, 30 mililitri suc de merișoare (Cranberry) și 30 mililitri suc de limetă amestecate într-un shaker cu gheață.

Cum faci un cocktail Cosmopolitan

Deși există multe variații ale acestei rețete, mai jos voi prezenta două dintre ele, cu o mențiune foarte importantă. Înceară să nu abuzezi când vine vorba de sucul de merișoare. Ar fi păcat. Deși găsești rețete pentru Cosmopolitan cu 45 – 60 ml de suc de Cranberry, fă un efort și rezumă-te la 30, dar fă un test și cu 15, s-ar putea să ți se pară mai interesant.

Cosmopolitan

45 ml Vodcă Citron / Citrus aromatizată cu lămâie, recomand Absolut Citron

20 ml Cointreau

20 ml suc de limetă proaspăt stors

15 ml suc de merișoare (Cranberry)

Metodă: se amestecă și diluează ingredientele cu ajutorul unui shaker, se strecoară cocktailul într-un pahar de martini, se decorează cu o felie de limetă sau o spirală făcută din coajă.

Cosmopolitan – varianta lui Dale DeGroff

45ml Absolut Citron

15ml Cointreau

30ml suc de merișoare îndulcit (1:2 zahăr dizolvat în suc)

7,5ml suc de limetă proaspăt stors

Metodă: se amestecă și diluează ingredientele cu ajutorul unui shaker, se strecoară cocktailul într-un pahar de martini, se decorează cu o felie de limetă sau o spirală făcută din coajă.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Alfa-Drink-logo

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe