Cum faci un cocktail clasic un pic altfel, Margarita cu soc și trandafir, ca să nu uiți vara

Alexandru Puiu 15.11.2022, 20:53
Cum faci un cocktail clasic un pic altfel, Margarita cu soc și trandafir, ca să nu uiți vara

Când vine vorba de cocktailuri clasice, puține sunt la fel de răcoritoare, complexe și populare precum clasica Margarita. Din fericire, acel format de cocktailuri îți oferă suficient de multă flexibilitate încât să-l personalizezi după propriile afinități. Din acest motiv, voi detalia cum faci un cocktail Margarita cu soc și trandafir.

În mentalul colectiv românesc, puține arome sunt atât de adânc ancorate precum socul. Întâmplarea face că această floare este incredibil de populară în multe alte colțuri ale mapamondului. Tocmai din acest motiv, găsești niște lichioruri cu soc din Franța – St. Germain Liqueur Artisanale sau Scoția – Edinburgh Elderflower Liqueur care par făcute de oameni cu un respect teribil pentru această aromă florală cu care am crescut mulți dintre noi. Vizavi de dulceața de trandafiri, această minunăție a copilăriei este sintetizată în formă lichidă cu o precizie extraordinară de Lanique Spirit of Rose din Marea Britanie.

Fiind vorba de niște lichioruri relativ dulci, dincolo de utilizarea lor în rețeta de Margarita pe care o voi detalia mai jos, merită să ai în vedere că poți oricând să folosești 40-50ml în combinație cu un Prosecco și câteva felii de lămâie sau limetă, indiferent dacă vorbim de lichiorul de soc sau de trandafiri. Rezultatul va fi răcoritor și s-ar putea să faci o impresie bună și printre prietenii cu care îți vei împărtăși creațiile.

Cum faci un cocktail clasic Margarita, dar o variantă cu soc și trandafir

Rețeta clasică de Margarita implică o combinație de Tequila Silver/Plata nematurată, triplu sec – un lichior pe bază de coajă de portocale asociat de cele mai multe ori cu Cointreau, suc de limetă și un pic de sirop de agave. În cazul variației gândite de mine, am înlocuit triplu sec cu o lichior de soc și trandafiri.

Flowerita sau Margarita cu soc și trandafir

45ml Plata Tequila, recomand Patron Silver

15ml Lichior de Soc, recomand St. Germain

15ml Lichior de Trandafir, recomand Lanique

30ml Suc de limetă proaspăt stors

Metodă: se amestecă și diluează toate ingredientele cu ajutorul unui shaker plin cu gheață. Se strecoară cocktailul într-un pahar de tip cupă fără gheață sau, opțional, într-un pahar de whisky – tumbler cu un cub mare de gheață. Pentru decor, folosești o coajă de limetă.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Alfa-Drink-logo

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe