Cum faci să fiarbă cartofii mai repede. E trucul celor mai tari bucătari

Iancu Andreea 29.09.2021, 15:44
Cum faci să fiarbă cartofii mai repede. E trucul celor mai tari bucătari

Unul dintre cele mai simple și savuroase preparate pe bază de cartofi sunt cei fierți. Dincolo de faptul că se pot pregăti extrem de rapid, fiind nevoie doar să fie curățați și așezați într-o oală cu apă la fier, cartofii preparați astfel sunt și hrănitori, fiind recomandați de către nutriționiști, în detrimentul celor prăjiți. Totuși, timpul de fierbere poate fi uneori prea îndelungat, astfel că trucul bucătarilor cu experiență poate fi util dacă încerci să descoperi cum faci să fiarbă cartofii mai repede.

Trucul simplu pentru a face cartofii să fiarbă mai repede

Cartofii fierți se pot transforma adesea într-un piure delicios, însă sunt de asemenea minunați și ca atare. Însă multe dintre gospodine se lovesc de problema consistenței potrivite, ajungând să descopere fie că legumele nu sunt suficient de fierte, fie mult prea moi. Trucul simplu oferit de bucătarii iscusiți te ajută să faci cartofii să fiarbă mai repede. Vei obține textura perfectă pentru a pregăti rețetele savuroase pe bază de cartofi fierți.

Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi la fiert puțină smântână, fără a omite să adaugi sare în apa în care urmează să fie fierți. Vei descoperi că bucățile de cartof sunt mult mai savuroase și perfect fierte, astfel încât să nu petreci prea mult timp în fața aragazului. Pentru a te bucura de gustul delicios al cartofilor fierți, îi poți integra în rețete simple, fie ca garnitură, ori ca fel principal. Aceste legume nu sunt doar extrem de savuroase dar și nutritive, având un conținut ridicat de vitamine și minerale atunci când sunt consumați fierți.

Cum faci să fiarbă cartofii mai repede
Rețeta de cartofi fierți cu mărar

Cum pregătești cartofi fierți cu unt, mărar și usturoi

Atunci când intri în pană de idei, o rețetă simplă de cartofi fierți cu puțin unt, mărar și usturoi te poate scoate din impas. Cina sau felul principal de la masa de prânz va fi gata în câteva minute, cu ajutorul câtorva ingrediente. Tot ceea ce ai de făcut este să speli și să cureți cartofii, pe care apoi fie îi tai bucățele mai mici, ori îi lași întregi dacă ai cartofi de dimensiuni mici. Aceștia se așază în apă cu sare și se pun la fiert.

Separat, puneți la topit puțin unt, aproximativ o lingură pentru fiecare cartof în parte. Se adaugă câteva bucățele de usturoi, pe care le lăsați să se caramelizeze și apoi adăugați pătrunjelul tocat și lăsați încă un minut totul pe foc. Atunci când toate s-au rumenit puțin, adăugați sare și luați tigaia de pe foc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...