Unii nutriționiști susțin că micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, fiind cea din care trebuie să ne luăm energia necesară pentru întreaga zi. Dacă te numeri printre cei care obișnuiesc să mănânce ceva serios înainte de a-ți începe ziua, rețeta pe care trebuie să o încerci neapărat este cea de ouă cu șuncă și cartofi. Este rapidă, simplu de pregătit, dar extrem de savuroasă și consistentă, astfel că nu vei avea nevoie de o altă gustare până la masa de prânz.
Dacă te-ai săturat de aceeași omletă pe care o mănânci în fiecare dimineață, poți încerca să acorzi puțin mai mult timp preparării micului dejun începând de astăzi. Rețeta de ouă cu șuncă și cartofi îți va face nu doar ziua mai bune, îți va ține de foame, dar te va încărca de energie bună, fiind extrem de savuroasă. Aceasta se pregătește rapid și poți ajusta cantitățile în funcție de numărul de porții pe care vrei să le obții.
Poți alătura o salată de legume pentru un plus de culoare în farfurie și vei obține o masă nu doar delicioasă, ci și sănătoasă. Vei descoperi curând că toți cei din familia ta vor fi cuceriți de acest nou mic dejun, care va deveni cu siguranță preferatul lor. În plus, rețeta este una ușor de adaptat la stilul alimentar, multe dintre ingrediente putând fi înlocuite în funcție de preferințe, așadar nu ezita să experimentezi.
Începe prin a curăța cartofii de coajă și a-i spăla. Apoi, cu ajutorul unui cuțit special taie cartofii până când obții mai multe fâșii subțiri. Lasă-le într-un bol cu apă rece și între timp ocupă-te să tai ceapa verde și șunca, în bucățele mici. După ce ai scurs bine fâșiile de cartofi, adaugă deasupra lor bucățile de șuncă și ceapa verde tocată mărunt. Separă albușurile de gălbenuș, păstrându-l pe acesta din urmă într-un alt recipient, pe care îl acoperi și îl mai lași puțin la frigider până când pregătești compoziția.
Pune deasupra amestecului de cartof, șuncă și ceapă și albușurile și condimentează amestecul cu sare și piper după gust. La final, pune și două linguri de făină și amestecă totul până obții o compoziție omogenă. Cu ajutorul unei linguri, adaugă acest amestec într-o tigaie bine încinsă, în care ai pus puțin ulei. Formează un fel de cuiburi și toarnă în interiorul lor câte un gălbenuș. Prăjește-le bine pe o parte și apoi întoarce-le cu ajutorul unei spatule. Savurează micul dejun după plac, alături de legume sau ca atare.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]