Cum faci maioneză fără ulei. Metoda ușoară și fără grăsimi

Ioana Bucur 16.10.2021, 10:19
Cum faci maioneză fără ulei. Metoda ușoară și fără grăsimi

Fără grăsimi, dietetică și delicioasă. Învață cum poți face, în mai puțin de jumătate de oră, maioneză fără ulei. Am găsit o rețetă care sigur va satisface și gusturile celor mai pretențioși fani ai celebrului preparat.

Rețetă maioneză fără ulei

Este un deliciu culinar, o plăcere vinovată, însă mulți nu se pot atinge de ea, lista motivelor fiind destul de lungă, de la cei care au grijă de siluetă până la persoanele care au probleme la nivelul colecistului. Însă există o soluție care să corespundă gusturilor și criteriilor tuturor.

Unul dintre cele mai „grele” ingrediente din rețeta clasică de maioneză este uleiul. Dacă renunțăm la el și îi găsim un înlocuitor potrivit, obținem un preparat de care se pot bucura toți. În mai puțin de 30 de minute, îl poți avea pe masă.

Ingrediente

Pentru această rețetă de maioneză fără ulei vei avea nevoie de câteva ingrediente pe care probabil le ai și acum în bucătărie:

  • patru ouă
  • patru lingurițe rase muștar simplu
  • 300 de grame de iaurt grecesc cu 2% grăsime
  • sare, după gust
  • piper alb măcinat – opțional

Cum faci maioneză fără ulei

Mod de preparare maioneză fără ulei

Se pun cele patru ouă într-o oală cu apă rece care apoi se pune pe foc. Din momentul în care apa începe să fiarbă, lăsați încă cinci minute. După aceea, se scot ouăle din vas și se trec sub un jet de apă rece în jur de trei minute, accelerând procesul de răcire. Oala se reumple cu apă rece și se mai lasă ouăle în ea pentru încă zece minute. Astfel, decojirea lor va fi mult mai ușoară.

Se pregătesc iaurtul grecesc și mustarul. După ce se răcesc complet, îndepărtăm coaja de la cele patru ouă le tăiem în jumătăți – gălbenușul ar trebui să aibă o consistență cremoasă – și le punem într-un vas cu pereți înalți. Adăugăm patru lingurițe de muștar și jumătate din cantitatea de iaurt grecesc, potrivit savoriurbane.ro.

Ingredientele se dau prin blender două sau trei minute, până se obține un amestec fin și cremos. Se aduagă restul de iaurt și se mai mixează timp de un minut.

Maioneza fără ulei se condimentează în funcție de preferințele fiecăruia, cu sare, piper măcinat alb sau negru, zeamă de lămâie etc. Acum vă puteți bucura de gustul preparatului clasic, dar cu o fracțiune din numărul de calorii.