Cum faci cele mai pufoase şi gustoase frigănele. Ingredientul care schimbă tot, e reţeta clasică

Iancu Andreea, Alexandru Teodorescu 11.01.2022, 16:15
Cum faci cele mai pufoase şi gustoase frigănele. Ingredientul care schimbă tot, e reţeta clasică

Frigănelele sunt un preparat extrem de apreciat drept garnitură, alături de diferite legume, ori ca atare, pe post chiar și de desert. Deși sunt un fel de mâncare foarte ușor de preparat, puține gospodine cunosc ingredientul care face frigănele pufoase și savuroase. Aceasta este rețeta clasică pe care poți să o pregătești de fiecare dată.

Ingredientul cu care pregătești cele mai pufoase frigănele

Fie că le servești la micul dejun, alături de fructe, ori în compania unei tocănițe de mazăre, frigănelele reprezintă o garnitură sau un fel de mâncare extrem de savuros și simplu de preparat. Cu toate că sunt necesare doar câteva ingrediente pentru a pregăti frigănele, doar unele gospodine cunosc secretul care le face pufoase și savuroase.

În primul rând, feliile de pâine trebuie să fie neapărat tăiate gros și nu subțiri. Asigură-te că folosești o baghetă sau franzelă, acestea fiind preferabile mai vechi, cel puțin două zile, și nu proaspete. De asemenea, prăjește feliile de pâine pe grătar dacă îți dorești o textură mai crocantă la exterior. Frigănelele vor fi rumenite perfect pe ambele părți. Iată mai jos o rețetă delicioasă de frigănele, pe care o poți modifica în funcție de preferințe.

Care este ingredientul cu care faci cele mai pufoase frigănele
Cum pregătești o rețetă delicioasă de frigănele

Rețetă de frigănele

Ingrediente:

  • 500 ml lapte,
  • 2 ouă,
  • 50 g zahăr,
  • 2 linguri zahăr vanilinat,
  • 150 g unt,
  • 8-10 felii de pâine,
  • zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare:

Începe prin a pune ouăle într-un bol, peste care să adaugi cele două tipuri de zahăr. Omogenizează-le cu ajutorul unui tel. Toarnă deasupra laptele și amestecă totul, din nou, adăugând, în funcție de preferințe, o esență.

Feliile de pâine se trec prin lichidul obținut și se pun la prăjit în puțin unt topit, într-o tigaie. După ce s-au rumenit pe ambele părți, frigănelele se scot din tigaie și se presară cu zahăr pudră. Este indicat ca acestea să se servească imediat, calde.

Sfaturi utile:

Dacă optezi pentru varianta de frigănele pe post de desert, adaugă zahăr vanilat sau esență de vanilie în ouăle bătute. Astfel, vei obține o aromă deosebită. De asemenea, dacă folosești sirop de arțar sau orice glazură de acest fel, alege unul de calitate, care nu conține caramel sau sirop de porumb. Astfel te asiguri că aroma este una intensă.

În cazul unor frigănele sărate, poți să înlocuiești zahărul și esența de vanilie cu sare și piper, precum și alte condimente preferate. De asemenea, se poate adăuga mărar tocat mărunt sau brânză sărată în interiorul compoziției.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...