Cum faci cele mai pufoase clătite japoneze. Cu reţeta asta îi vei cuceri pe toţi

Nicu Stan 08.05.2021, 08:02
Cum faci cele mai pufoase clătite japoneze. Cu reţeta asta îi vei cuceri pe toţi

Cum faci cele mai pufoase clătite japoneze. Cu reţeta asta îi vei cuceri pe toţi. Nu necesită ingrediente scumpe și nici abilități de mare bucătar pentru a prepara acest desert delicios.

Cum să faci clătite pufoase japoneze în 6 pași. Ce îți trebuie

La rețeta zilei te vom învăța cum să faci cele mai pufoase clătite japoneze. Cu reţeta asta îi vei cuceri pe toţi, mai ales că este una ieftină și se prepară foarte repede și ușor.

În doar 6 pași, cât ai zice pește clătitele pufoase japoneze vor fi gata de servit, iar cei ce le vor gusta vor rămâne profund impresionați.

Cum se fac cele mai pufoase clatite japoneze
Cum se fac cele mai pufoase clatite japoneze

Ingrediente necesare clătite japoneze pufoase:

1 ou + 1 galbenus
2 linguri zahar
2 linguri lapte
1 lingurita ulei
2 linguri faina
1/3 lingurita praf de copt
esenta vanilie
1 lingura ulei
un praf sare

Ingrediente necesare pentru servire clătite japoneze pufoase:

o lingură unt
1 lingură miere
zahăr pudră

Mod de preparare clătite japoneze pufoase

1. Mai întâi, pentru prepararea clătitelor japoneze pufoase se combină gălbenușul oului cu o lingură de zahăr, după care se adaugă uleiul și laptele. După asta se adaugă apoi făina, esența de vanilie, precum și un praf de sare.

2. Separat, bucătarul de ocazie va trebui să bată cele două albușuri de ou cu o lingură de zahăr, până când albușurile se țin bine de tel. De asemenea, albușurile pot fi bătute foare bine și cu mixerul.

Cum se face combinarea celor două compoziții

3. Pasul trei pentru prepararea celor mai pufoase clătite japoneze presupune combinarea cele doua compoziții rezultate cu telul. Amestecarea se va face cu mișcări lente liniare stânga-dreapta sau cu o spatulă confecționată din silicon, cu mișcări lente de jos în sus. Secretul este ca compoziția să rămână aerată, să nu se lase.

4. Pasul patru pentru prepararea celor mai pufoase clătite japoneze presupune frigerea clătitelor într-o tigaie antiaderentă. Tigaia va trebui unsa cu o picatură de ulei, chiar dacă este dintr-aceea care nu se lipește, iar cșătitele vor trebui să fie acoperite cu un capac. Acstea vor trebui să fie lăsate la foc cât mai mic.

Cu ce umplutură se servesc clătitele pufoase japoneze

5. Pasul cinci pentru prepararea celor mai pufoase clătite japoneze presupune întoarcerea clătitelor în momentul când acestea s-au copt frumos. După ce clătitele au fost întoarse vor mai trebui să fie lăsate pe foc până când se vor fi copt uniform, atât cât preferă fiecare. Cei care le preferă mai coapte le pot lăsa atâta timp cât consideră ei.

6. Pasul șase și ultimul pentru prepararea celor mai pufoase clătite japoneze presupune servirea lor cu unt, dulceata, fructe, frisca, etc. Fiecare după cum preferă. De asemenea, umpluturile pot fi combinate. Vă dorim POFTĂ BUNĂ!!!!

Urmăriți Impact.ro și pe