Cum detectezi un skimmer de card la pompele de benzină. Așa eviți să fii înșelat

Badea Violeta 15.06.2023, 16:31
Cum detectezi un skimmer de card la pompele de benzină. Așa eviți să fii înșelat

Cei mai mulți dintre șoferi sunt atenți la prețul benzinei, care a atins un nivel record. Dar lipsa de combustibil ieftin nu este singura problemă cu care aceștia s-ar putea confrunta atunci când își alimentează mașina. Un mic dispozitiv montat de infractori la pompa de benzină îi poate lăsa instant fără bani. Află mai multe detalii!

Cum eviți înșelătoria cu cardul la pompa de benzină

Ai fost să-ți alimentezi mașina, iar apoi te-ai trezit că nu mai ai niciun ban pe card? Dacă da, atunci este posibil să fi fost o victimă a skimming-ului de carduri, în care un infractor atașează un dispozitiv la pompa de benzină pentru a prelua informațiile cardului de credit al clientului. Dar cum îți poți da seama dacă la pompa de benzină pe care o utilizezi este atașat un skimmer? Iată răspunsul în rândurile de mai jos!

Cel mai frecvent loc în care vei găsi un skimmer este o benzinărie. Deoarece acolo vin și pleacă în mod constant mulți clienți, astfel că este ușor pentru infractori să atașeze un skimmer la terminalul de la pompă sau chiar în interiorul casei de marcat.

În unele cazuri, hoțul va instala o cameră ascunsă deasupra terminalului de card de la pompă pentru a avea acces la numerele PIN ale clienților. Alți infractori vor instala tastaturi false sau extensii de cititoare de carduri care imită aspectul terminalului pentru a fura informațiile despre cardul tău atunci când îl introduci în fantă.

Hoții se întorc adesea la locul faptei din când în când pentru a-și recupera skimmerele. Cu toate acestea, există și modalități prin care hoții pot folosi tehnologia Bluetooth pentru a prelua informațiile despre cardurile de credit din skimmer fără a fi nevoie să fie acolo.

Citește și O româncă a comandat o geantă cu 260 de lei, iar la livrare şi-a dat seama că a fost păcălită. O nouă înșelătorie pe Facebook!

Afla cum detectezi un skimmer de card la pompele de benzina
Afla cum detectezi un skimmer de card la pompele de benzina

Detectarea unui skimmer

Deși skimmerele de carduri de credit pot fi uneori dificil de detectat, este important să poți identifica cel puțin caracteristicile de bază ale unui astfel de dispozitiv conectat la o pompă. Iată câteva sfaturi:

  • Verifică dacă pompa este modificată: hoții au adesea o cheie universală pe care o folosesc pentru a deschide ușa pompei de combustibil. Din fericire, multe stații de benzină plasează un sigiliu pe ușă. Dacă observi că banda de sabotare este ruptă, utilizează o altă pompă.
  • Inspectează fanta pentru carduri și tastatura : inspectează fanta pentru carduri mișcând-o cu mâna, dacă este slăbită, atunci ar putea fi vorba de un skimmer. De asemenea, dacă tastatura pare mai groasă decât în mod normal, mișc-o și pe aceasta și verifică dacă este slăbită. Dacă vreuna dintre aceste piese se mișcă, folosește o altă pompă.
  • Caută camere ascunse: unii hoți folosesc camere pentru a fura codurile PIN de la clienți. Verifică dacă pe ecranul pompei există camere cu orificii mici sau umbre false pe ecran. În orice caz, asigură-te că acoperi tastatura cu mâna pentru a împiedica eventualele camere să îți vadă codul PIN.

Citește și Metoda dubioasă care a revenit pe WhatsApp. Atenție mare, cum să te ferești de înșelătorie!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...