Cum descarci online adeverinţa de vaccinare. 6 pași prezentați de CNCAV

Ana Anitoiu 11.06.2021, 18:23
Cum descarci online adeverinţa de vaccinare. 6 pași prezentați de CNCAV

Cum descarci online adeverinţa de vaccinare. Cei șase pași necesari au fost prezentați de Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare (CNCAV) împotriva Covid-19, care a explicat și din ce cauze ar putea să apară erori.

Cum descarci online adeverinţa de vaccinare

Ca să descarci adeverinţa de vaccinare, cei șase pași de urmat, potrivit CNCAV, sunt următorii: Accesează site-ul adulti.renv.ro; Apasă butonul roșu pentru obținerea adeverinței; Bifează cele două căsuțe privind prelucrarea datelor cu caracter personal; Introduceți CNP-ul/ Pașaportul-codul unic RENV și numărul de telefon; Introduceți codul de validare primit pe telefon și descărcați adeverința electronică de vaccinare.

Conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare, adeverința de vaccinare împotriva coronavirusului nu poate fi descărcată din străinătate. În plus, CNCAV a atras atenția că trebuie să existe concordanță între datele introduse la programare/RENV și cele pe care le introduceți pentru descărcarea adeverinței.

Cum descarci online adeverinta de vaccinare. 6 pasi prezentati de CNCAV
Cum descarci online adeverinta de vaccinare

Din ce cauze ar putea să apară erori la descărcarea adeverinței de vaccinare

CNCAV a explicat din ce cauze ar putea să apară erori la descărcarea adeverinței. Una dintre ele ar putea fi faptul că programarea a fost făcută de către angajator și acesta nu a folosit numărul de telefon al persoanei programate, ci al instituției respective. Altfel, o eroare ar putea fi cauzată de faptul că persoana s-a programat singură pe platformă și nu a introdus corect numărul de telefon sau a utilizat alt număr decât cel folosit la descărcarea adeverinței. În plus, pot fi întâmpinate probleme dacă informațiile au fost înregistrate greșit de către registrator la nivelul centrului de vaccinare, direct în RENV.

”Descărcarea Adeverinței electronice de vaccinare nu poate fi făcută dacă vreuna dintre cifre a fost greșită la introducerea celor două șiruri de numere (CNP, respectiv – număr de telefon). Informațiile din platforma de programare se pot verifica/corecta doar de către persoanele autorizate; în cel mai scurt timp se va încerca preluarea acestor date în RENV”, a precizat CNCAV.

Câte persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului în România

Până în prezent, în România s-au vaccinat împotriva coronavirusului 4.531.945 de persoane, dintre care 393.989 cu prima doză și 4.137.956 cu cea de-a doua doză sau unica, în cazul serului de la Johnson&Johnson.

În total, 3.536.381 de persoane au fost vaccinate cu una sau două doze de la Pfizer/BioNTech, 431.856 cu serul de la AstraZeneca și 360.277 cu cel de la Moderna. Au fost înregistrate 16.364 de efecte adverse. Adică 1,93 la mia de doze administrate.

Bilanțul pandemiei în țară a ajuns, vineri, la 1.079.530 de cazuri de Covid-19. În total, 1.043.803 pacienți au fost declarați vindecați. Alte 31.681 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Impact.ro actualizează AICI zilnic datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI