Cum decurge, de fapt, un interviu de angajare la Lidl. La ce sunt supuși candidații și cum se derulează discuția

Iancu Andreea 10.05.2021, 17:02
Cum decurge, de fapt, un interviu de angajare la Lidl. La ce sunt supuși candidații și cum se derulează discuția

Pandemia de coronavirus a dus la creșterea numărului de persoane aflate în situația de a-și pierde locul de muncă, astfel că mulți au încercat să se orienteze către angajatori siguri, care să le ofere stabilitate. Printre companiile importante care își propuneau să facă angajări masive înainte de criza sanitară se regăsea și retailerul german Lidl. Iar compania a și reușit să crească, într-o perioadă în care mulți și-au trimis angajații în șomaj tehnic. Retailerul a deschis aproximativ 15 noi unități în România, două dintre ele fiind relocări. Astfel, cei care au reușit să treacă de un interviu de angajare la Lidl, beneficiază în prezent de un loc de muncă în conformitate cu pregătirea și experiența lor.

Care sunt cerințele de angajare la un interviu pentru un post la Lidl

Retailerul german este unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de magazine din România, compania ajungând la peste 260 de supermarket-uri și cinci centre logistice, unde lucrează peste 7.500 de angajați, potrivit datelor economica.net. Pentru că pachetul de muncă oferit de către Lidl angajaților săi este unul atractiv, mulți se gândesc să participe la un interviu de angajare pentru a face parte din echipă. Compania pornește de la o serie de valori, printre care se remarcă comunicarea deschisă, încurajarea dezvoltării personale a angajaților săi, dorința de a excela, crearea unei comunități și susținerea reciprocă. Acestea sunt o parte dintre calitățile pe care reprezentanții companiei se așteaptă să le descopere la un interviu de angajare pentru un post oferit de Lidl.

La fel ca într-o familie, punem accent pe dezvoltare împreună și pe urmărirea binelui comun. Și, pentru că suntem în permanentă expansiune, primim cu brațele deschise fiecare coleg nou, este mesajul din secțiunea Cariere, pe care Lidl îl promovează.

Ce se întâmplă, în realitate, la un interviu de angajare la Lidl

Câți bani câștigă un angajat al lanțului de magazine

Dincolo de acestea, și pachetul salarial este unul atractiv, angajații Lidl beneficiând de un venit generos, dar și de recompense în funcție de performanțe. De asemenea, este cunoscut faptul că retailerul german se asigură că cei care ocupă posturi în cadrul companiei sunt mulțumiți de salarii și bonusuri sau prime, încercând în permanență să majoreze veniturile totale ale angajaților. Astfel, la salariul de bază se adaugă și bonuri de masa dar și sporuri, în funcție de pregătire și performanță. În 2018, angajații Lidl primeau un salariu net de 3.400 lei, fapt valabil chiar și în prezent. De exemplu, o casieră poate câștiga lunar peste 2.400 de lei.

Începâd cu luna martie a anului trecut, salariații Lidl au primit sume lunare mai mari. Astfel, cel mai mic venit brut oferit de retailer a ajuns la 4.000 de lei, adică 2.500 de lei net pe lună. Până atunci, cel mai mic salariu net era de 2.180, potrivit economica.net. Este de remarcat faptul că acesta este venitul minim oferit de retailer pentru o persoană necalificată. Totuși, la această sumă se adaugă și bonurile de masă și diferitele bonusuri.

Ce se întâmplă, în realitate, la un interviu de angajare la Lidl
Ce se întâmplă la un interviu de angajare în cadrul Lidl

La ce sunt supuși candidații și cum se derulează discuția la interviul de angajare. Unii angajați și-au exprimat nemulțumirea

Chiar dacă părerile sunt împărțite, fiecare dintre cei care au trecut pragul magazinelor Lidl ca angajați având termeni diferiți de comparație, unii sunt nemulțumiți de modul de organizare al concursurilor. Ocuparea unui post la Lidl se presupune că se bazează pe o selecție profesională, despre care o parte dintre foștii angajați susțin că nu este tocmai conformă. Discuțiile de pe forumul undelucram.ro arată că uneori ajung să aibă contract de muncă și persoanele mai puțin pregătite pentru postul din companie.

Pe de altă parte, discreția este cea care primează, fapt confirmat și de către foștii angajați la Lidl, care recunosc faptul că “deciziile de angajare sunt luate întotdeauna respectând principiul ”celor 4 ochi”, cu participarea superiorului ierarhic direct”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI