Cum au prins sătenii din Prahova un deținut care evadase din închisoare. Până unde l-au fugărit pe Onorel

Redacția IMPACT 16.05.2020, 09:24
Cum au prins sătenii din Prahova un deținut care evadase din închisoare. Până unde l-au fugărit pe Onorel

Onorel Lupu este un personaj care a devenit deja cunoscut în județul Prahova. În urmă cu aproximativ o lună, bărbatul a evadat din închisoare și a trăit furând mâncare de la mai mulți săteni dintr-o comună. Ce s-a întâmplat ulterior cu acesta?

Celebrul hoț de mâncare din Prahova, prins de săteni

Sătenii din mai multe comune din județul Prahova se plâng că în ultimele săptămâni le-au fost furate diverse lucruri din gospodăriile lor, preponderent produse alimentare și bani. Hoțul s-a dovedit a fi Onorel Lupu, un bărbat de 41 de ani care evadase din Penitenciarul Ploiești. Bărbatul fusese reținut anul trecut și condamnat la trei ani de închisoare pentru furt. Pe 18 aprilie 2020, Onorel a reușit să scape de închisoare și a decis să trăiască după propriile reguli, care l-au dus însă, de fapt la comiterea mai multor infracțiuni.

Bărbatul a fost prins, însă ieri seară, de către săteni din comuna Bălțești. Scenele par desprinse dintr-un film. Localnicii din satul Izești, comuna Bălțești, au fost cei care l-au observat pe Onorel în zonă. Oamenii l-au fugărit și l-au prins la râu, sub un mal. Ulterior, sătenii l-au imobilizat pe bărbat și l-au dat pe mâna poliției, scrie Observatorul Prahovean. 

Un bărbat din zonă a surprins mai multe imagini cu momentul în care hoțul a fost prins.

„În urmă cu puțin timp, Lupu Onorel, deținutul evadat în data de 18 aprilie de la Secția Exterioară Movila Vulpii a Penitenciarului Ploiești, a fost prins pe raza comunei Podenii Noi.

Acesta a fost imobilizat de către localnici și preluat imediat de polițiștii aflați în teren, care desfășurau activități pentru căutarea și prinderea acestuia.

Mulțumim cetățenilor care au contribuit la prinderea sa, pentru spiritul civic de care au dat dovadă.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești”, se arată într-un comunicat de presă venit din partea IPJ Prahova.

Onorel a devenit cunoscut pentru că le-a furat mai multor săteni mâncare din frigidere. Mai mult, unii localnici se plângeau că le-ar fi dispărut și mai mulți bani din casă.

Urmăriți Impact.ro și pe