Cum au găsit polițiștii o Tesla într-o comună din Suceava. De ce era dat în urmărire autoturismul

Cristian Cojocaru 13.11.2020, 15:59
Cum au găsit polițiștii o Tesla într-o comună din Suceava. De ce era dat în urmărire autoturismul

Mașinile electrice iau un avânt tot mai mare pe piață. Acestea pot fi procurate de la reprezentanțe sau de la particulari, la un preț mai mic. Tesla, un automobil în vogă, este la mare căutare. Chiar și pentru hoții de mașini. Cum au găsit polițiștii o Tesla în județul Suceava, într-o comună.

Cum au găsit polițiștii o Tesla într-o comună

Mașinile reprezintă, în ciuda actualei situații economice, una dintre preferatele investiții ale oamenilor. Indiferent că acestea sunt noi sau second-hand, oamenii preferă să își achiziționeze altele. Ca și înainte, și acum hoții de mașini își caută un loc pe această piață. Aceștia țin pasul cu tehnologia și, au început să se axeze pe mașinile electrice. Știind că sunt la mare căutare, au început să ”împrumute” din diferite țări astfel de autoturisme.

Iată cum au găsit polițiștii o Tesla într-o comună din Suceava. Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, au găsit o Tesla în valoare de 52.000 euro. Acestă mașină, era căutată de autoritățile din Norvegia, așa că au recurs la indisponibilizarea autoturismului. În urma acțiunii de combatere a traficului de autoturisme furate, din data de 12 noimebrie, aceștia împreună cu cei de la I.T.P.F. Iași, au descoperit mașina.

Autoturismul era dat în urmărire

În jurul orelor 21.00, pe raza localității Marginea, județul Suceava, a fost descoperit autoturismul la un imobil din această locație. Polițiștii de Frontieră, au început imediat verificările, și nu mare le-a fost mirarea că, mașina cu numere de Norvegia, era furată. Astfel, în urma verificărilor, aceștia au constatat că autoturismul este un bun căutat pentru confiscare, potrivit autorităților din Norvegia. Tesla, în valoare de 250.000 lei a fost astfel indisponibilizat și transportat la sediul instituției în cauză. Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz sub săvârșirea infracțiunii de tăinuire, urmând a fi dispuse măsurile legale. Potrivit art. 270 din Codul Penal, dacă făptuitorul va fi găsit , va risca o pedeapsă cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă, potrivit adevărul.ro .

Tesla gasita de Politia de Frontiera. FOTO - Politia de Frontiera
Tesla gasita de Politia de Frontiera. FOTO – Politia de Frontiera

Tesla, un succes în declin

O mașină destul de des întâlnită pe șoselele Europei de Vest, Tesla ar putea deveni o minoritate în viitor în ceea ce privește mașinile electrice. Alte branduri se apropie vertiginos din spate, cu modele mult mai variate și prețuri mult mai bune. Astfel se face că nu numai  asta reprezintă o problemă, ci și faptul ca logistica marelui brand nu este bine pusă la punct. Aceștia plănuiesc să dezvolte o fabrică și în Germania, care să deservească piața europeană.

Totuși cea mai mare problemă pentru cei de la Tesla nu este partea de logistică. Branduri precum Volkswagen, sunt dispuse să vândă mașini electrice cu un mic profit sau chiar în pierdere, scopul urmat fiind de a consolida imaginea brandului și a acoperi obiectivele corporative de emisii. Astfel că, datorită măsurilor impuse de autorități împotriva noxelor emise, vânzările de mașini electrice sunt folosite pentru a susține norma totală a emisiilor.

Urmăriți Impact.ro și pe