Cum arată și ce poate să facă Porsche Taycan, primul model 100% electric al producătorului – FOTO&VIDEO

Alexandru Ioanid 26.08.2019, 15:54
Cum arată și ce poate să facă Porsche Taycan, primul model 100% electric al producătorului – FOTO&VIDEO

Porsche se află în plină campanie de promovare a primului său model 100% electric, modeul Taycan, care ar urma să fie lansat în 2020. Modelul va fi prezentat oficial în doar câteva zile, apoi va intra în producția de serie. Până atunci, însă, germanii oferă detalii despre Porsche Taycan.

Noul Porsche Taycan va fi prezentat, pentru prima dată, pe 4 septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt. Atunci, modelul va putea fi admirat și de publicul larg.

Până atunci, însă, germanii vin cu detalii despre primul model electric 100% din gama Porsche. Constructorul a oferit mai multe imagini din interior, în premieră, și a și testat un model pre-serie pe celebrul circuit Nurburgring.

Iar rezultatele sunt spectaculoase.

Ce poate să facă noul Porsche Taycan, primul model electric

Taycan este primul model electric de serie dezvoltat de constructorul german Porsche. Sedanul a fost testat pe circuitul de la Nurburgring, iar producătorul auto a prezentat imagini din timpul testelor.

Potrivit Porsche, primul sedan electric al constructorului a stabilit un record: în urma testelor de pe circuit, a devenit cel mai rapid sedan electric de pe Iadul Verde.

Porsche Taycan a avut nevoie de 7 minute și 42 de secunde pentru a parcurge cei 20.6 kilometri.

„Porsche Taycan este potrivit și pentru circuite, iar modelul electric a reușit să demonstreze acest lucru aici, pe cel mai dificil circuit din lume. Sunt impresionat de manverabilitatea acestei sportive electrice în regiunile extrem de rapide ale circuitului, dar și de modul în care accelerează la ieșirea din virajele strânse”, a declarat Lars Kern, pilotul care a reușit recordul.

Potrivit presei de specialitate, primul model 100% electric al celor de la Porsche va avea două motoare electrice care vor dezvolta împreună peste 600 de cai putere. Accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în mai puțin de 3.5 secunde, în timp ce viteza maximă va fi de peste 250 km/h.

Noul Porsche Taycan va fi prezentat în date de 4 septembrie, iar producția de serie ar urma să înceapă în 2020.

Citește și Cum arată primul SUV electric de la Mercedes

Vezi mai jos fotografii cu interiorul și video cu testul de pe Nurburgring:

Cum arată primul model electric Porsche Taycan

Urmăriți Impact.ro și pe