Cum arată noul robot umanoid construit de Elon Musk. Costă 20.000 de dolari iar pe specialiști nu i-a convins

Badea Violeta 03.10.2022, 17:59
Cum arată noul robot umanoid construit de Elon Musk. Costă 20.000 de dolari iar pe specialiști nu i-a convins

În timpul unui eveniment organizat de Tesla în California, directorul general al companiei, Elon Musk, a prezentat un prototip al robotului umanoid Optimus. Acesta s-a plimbat pe scenă, a salutat cu mâna publicul din sală și chiar a încercat să danseze. Acesta a costat 20.000 de dolari, dar nu a reușit să-i convingă pe specialiști. Iată ce critici i-au fost aduse!

Robotul umanoid Optimus, criticat de specialiști

Robotul Tesla, denumit Optimus, a fost prezentat , de curând, în timpul unui eveniment organizat în California. Acesta a fost denumit după unul dintre personajele principale ale celebrului film, Transformers. Dar, spre deosebire de personajul din film, acest robot umanoid măsoară doar 1,5 metri și 20 de centimetri în înălțime.

Optimus folosește un sistem de camere cu pilot automat pentru a se deplasa cu aproximativ 8 kilometri pe oră. Aceasta este apropiată de viteza medie de mers a oamenilor. Robotul este conceput pentru a se ocupa de sarcinile zilnice monotone și adesea periculoase ale oamenilor.

Poate ridica 150 de kilograme și poate transporta 45. Nu se menționează, însă, și viteza pe care o poate atinge cu o sarcină. În afară de Tesla, și compania Hyundai Motors, Boston Dynamics, a realizat roboți.

Citește și Elon Musk ar vrea ca primele mașini Tesla cu mod de rulare autonom să fie pe străzi până la finalul acestui an. Dar este nevoie de aprobarea autorităților de reglementare!

Cum arata robotul umanoid construit de Elon Musk
Cum arata robotul umanoid construit de Elon Musk

De ce a fost criticat noul robot umanoid Optimus

După luni întregi de tweet-uri și teasing-uri, noul robot umanoid Optimus al lui Elon Musk a fost criticat de experții în inteligență artificială și robotică în timpul prezentării sale.

În ciuda luminilor și a muzicii de înaltă tensiune care l-au înconjurat, robotul cu formă umană al companiei nu a reușit să-i impresioneze pe experții prezenți tîn California.

„Nimic din ceea ce am văzut nu este de ultimă generație”, a scris pe Twitter Cynthia Yeung, expert în robotică.

Robotul ar fi trebuit să fie vedeta conferinței gigantului tehnologic, Elon Musk susținând că acesta ar fi „o transformare fundamentală pentru civilizația pe care o cunoaștem”.

Optimus a ieșit din spatele unui perete cu două mâini robotizate în formă de inimă care s-au separat. În tot acest timp, publicul era nerăbdător să vadă robotul care a stârnit atâta vâlvă. Robotul și-a mișcat apoi stângaci mâinile și a făcut primii pași în aplauzele furibunde ale celor din sală.

Transmisia în direct de la conferință a arătat apoi robotul salutând mulțimea și ridicând ambele mâini pentru a face mișcarea de dans. Robotul amuzant nu l-a impresionat pe cercetătorul în domeniul inteligenței artificiale Filip Piekniewski, care a scris pe Twitter că este o „înșelătorie completă și totală”. Miliardarul  a spus că intenționează să vândă robotul pentru „probabil mai puțin de 20.000 de dolari”.

Citește și Roboți umanoizi pe post de parteneri, cea mai recentă lansare a lui Elon Musk. Ce funcții ar urma să aibă invenția inedită!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...