Cum arată noul program din Liga I, după apariția focarelor de Covid-19. Data stabilită pentru Dinamo – Hermannstadt

Marian Cărăvan 23.07.2020, 13:13

Programul Ligii 1 a fost dat peste cap de numărul mare de infectări cu noul virus, care a crescut alarmant în utlimele zile. Testele făcute au scos la iveală situația gravă în care se află echipele. Dinamo și CFR Cluj sunt echipele cu cele mai multe cazuri de COVID-19.

Focare de COVID-19 în Liga 1. Program dat peste cap

Dinamo, CFR Cluj și Universitatea Craiova nu fuseseră programate să joace în următoarele zile, din cauza depistării unor cazuri de COVID-19 la aceste echipe. Totuși, avem surpriza să constatăm că unele meciuri au fost programate, chiar dacă numai la Dinamo sunt 18 jucători infectați. Iar Dinamo e programată! Astfel, conform noii programări, Dinamo ar urma să joace luni, 27 iulie, restanța cu Hermannstadt, din etapa a patra a play-out-ului. În play-off, Universitatea Craiova este programată cu Astra pe 29 iulie.

Iată cum arată cele mai recente programări ale LPF:

Play-off, etapa a 9-a: Gaz Metan Mediaş – FCSB (25 iulie, ora 21:00); Astra – Universitatea Craiova (29 iulie, ora 20:30).

Play-out, etapa a 11-a: Academica Clinceni – Poli Iaşi (25 iulie, ora 15:30); FC Viitorul – Chindia Târgovişte (25 iulie, ora 18:00); FC Voluntari – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (26 iulie, ora 16:00).

Play-out, etapa a 4-a: Hermannstadt – Dinamo (27 iulie, ora 20:30).

Dinamo e în carantină. LPF ia măsuri

Dinamo se confruntă cu 21 de cazuri de COVID-19, ceea ce mută toată echipa în carantină. Sunt infectați 18 jucători și trei membri din staff: Valentin Lazăr, Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Alexandru Răuță, Ștefan Fara, Andrei Sin, Diego Fabbrini, Aleksander Mitrovic, Dan Tălmaciu, Mattia Montini, Ionuț Șerban, Marco Ehmann, Andreas Mihaiu, Valentin Borcea, Mihai Neicuțescu, Daniel Popa, Robert Moldoveanu, unul dintre maseuri, un membru al staff-ului tehnic, un membru al staff-ului administrativ.

Justin Ștefan, secretarul general al Ligi Profesioniste de Fotbal, spune că prioritatea forului pe care îl reprezintă este aceea de a gestiona aceste focare de infecție și colaborează cu DSP Ilfov în acest sens. Obiectivul este acela ca sezonul să se încheie pe teren, iar meritul sportiv să fie cel care primează.

„Am primit un sprijin foarte bun de la DSP Ilfov. Ei sunt alături de noi cu o parte din aceste focare. Contează foarte mult sănătatea pentru o astfel de instituție. În momentul de față, la Dinamo se continuă ancheta epidemiologică. Până atunci, nu putem programa echipa”, a spus Justin Ștefan, la Digi Sport Special.

 

Urmăriți Impact.ro și pe