Cum arată meniul complet al unei familii din SUA de ziua Recunoștiinței

Daria Petrescu 28.11.2019, 16:17
Cum arată meniul complet al unei familii din SUA de ziua Recunoștiinței

Ziua Recunoștinței este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește lui Dumnezeu, pentru bogăția recoltei din acel an.

Ce găseşti pe masa unei familii din SUA de ziua Recunoştinţei

Sărbătoarea Recunoştinţei este sărbătorită în Statele Unite în ultima zi de joi a lunii noiembrie.  Ingredientele-cheie pentru meniul Zilei Recunoştinţei sunt carnea de curcan şi sosul de merişor.

În fiecare an, cel puţin doi curcani norocoşi reuşesc să evite să ajungă pe masa americanilor. Meniul tradițional pentru această zi include neaparat curcan, porumb, dovleac, cartofi dulci și jambon.

Curcanul trebuie să fie mare și bine rumenit. De obicei pasărea este umplută cu tot felul de legume.

Tradiția curcanului de ”Ziua Recunoștinței” vine de la Benjamin Franklin care a decis că această pasăre va fi simbolul sărbătorii.

Curcanul trebuie să fie mare și bine rumenit
Curcanul trebuie să fie mare și bine rumenit

Fostul președinte american a grațiat un curcan ce urma să fie tăiat, iar de atunci, an de an acestă tradiție este respectată.

În acestă zi de această sărbătoare, oamenii îi mulțumesc Domnului pentru tot ce au.

Atunci când se adună la masa tradiţională, fiecare dintre cei prezenţi spune pentru ce este recunoscător.

Americanii participă în această perioadă la acţiuni caritabile. Aceştia colectează bani sau pregătesc hrană pentru cei săraci în locuri special amenajate.

În Statele Unite se organizează parade de Ziua Recunoștinței, cu ocazia cărora defilează de obicei fanfare școlare și se prezintă diferite care alegorice.

A doua zi după Ziua Recunoștinței, denumită „Black Friday” (sau „Vinerea Neagră”) este prin tradiție o zi în care comercianții oferă reduceri mari de prețuri

Cum a apărut Ziua Recunoștinței

Prima zi a Recunoştinţei se sărbătoreşte în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite şii Canada) şi se consideră a fi avut loc în anul 1963.

Pelerinii au mulţumit pentru recoltele bogate, deşi a plouat din abundenţă şi exista pericolul unor recolte nu chiar satisfăcătoare.

Mulţumirile constau în organizare unor slujbe speciale în biserică. În secolul al XVII-lea, mulţumirile au devenit tot mai frecvente şi au început să devină evenimente anuale.

În timp, sărbătoarea nu a mai avut aceeaşi însemnătate cu aceea a pelerinilor şi a devenit o ocazie perfectă a americanilor pentru a petrece timp împreună.

Alte mâncăruri tradiţionale de Ziua Recunoştinţei, sunt jambonul, cartofii piure, cartofii dulci, porumbul şi plăcinta cu dovleac.

În decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezoluție prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare națională a SUA.

Urmăriți Impact.ro și pe