Cum arată ierarhia mediilor elevilor pentru admiterea în liceu. Tocmai a fost publicată

Raluca Juncu 01.07.2020, 16:13
Cum arată ierarhia mediilor elevilor pentru admiterea în liceu. Tocmai a fost publicată

Ministerul Educației a publicat ierarhia ierarhia la nivel județean a mediilor de admitere la liceu, pentru anul 2020. Elevii urmează ca peste câteva zile să se înscrie la licee și să completeze fișele cu opțiuni.

Ierarhia mediilor absolvenților de clasa VIII-a

Examenele de Evaluare Națională din acest an s-au încheiat, iar rezultatele finale au fost afișate vineri, pe 27 iunie. Ministerul Educației a publicat astăzi ierarhia mediilor elevilor pentru admiterea în liceu. Absolvenții ciclului gimnazial pot să consulte acum listele din județul lor și pot verifica ce loc ocupă ei, cu media lor. În acest mod își pot calcula șansele de a intra la liceul și la specializarea pe care și le doresc cel mai mult.

Foto: captură admitere.edu.ro
Foto: captură admitere.edu.ro

Liste utile pentru înscrierea la liceu

  • Ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivel județean/a municipiului București poate fi consultată aici.
  • Lista cu mediile de admitere la liceu ierarhizate, pe fiecare județ, poate fi consultată aici.
  • Listele cu specializările șu ultima medie de intrare, în 2019, se regăsește aici.

Ulterior, elevii, alături de părinții și diriginții lor de clasă vor completa fișele de înscriere la liceu, cu opțiunile pe care și le doresc. Acest proces se va desfășura în perioada 2-8 iulie. Completarea opțiunilor se va face fie electronic, printr-un formular trimis unității școlare absolvite, fie prin prezența fizică, la școala gimnazială pe care elevul a absolvit-o.

„Ulterior, în intervalul 2 – 8 iulie, se vor completa opțiunile în fișele de înscriere de către absolvenți și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Completarea opțiunilor se poate face fie în unitatea de învățământ absolvită, fie prin formular transmis electronic (…)

Absolvenții care doresc să participe la admitere într-un alt județ vor completa fișele de înscriere în aceeași perioada, 2-8 iulie, fie la unitatea de învățământ de proveniență, fie vor transmite electronic opțiunile la unitatea de învățământ absolvită sau, doar în situații excepționale, la centrul special de înscriere din județul în care doresc să participe, potrivit Procedurii MEC nr. 31275/24.06.2020”, a precizat Monica Anisie, ministrul Educației, potrivit edupedu.ro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe