Cum arată California după cutremurul puternic de 6,4 grade și ce măsuri s-au luat – FOTO

Alexandru Ioanid 05.07.2019, 10:40
Cum arată California după cutremurul puternic de 6,4 grade și ce măsuri s-au luat – FOTO

Autoritățile din California sunt în alertă după ce statul american a fost lovit de un seism puternic de 6,4 grade pe scara Richter. Seismul a avut peste 100 de replici și a creat panică în rândul cetățenilor americani din zonă.

Un cutremur de 6,4 grade, considerat cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani, a lovit, joi seara, California. Epicentrul a fost într-o zonă de deșert, la o adâncime de patru kilometri. Pe raza epicentrului nu există comunități importante pentru că zona e puțin populată.

Chiar și așa, cutremurul a avut peste 100 de replici și a fost simțit atât în Los Angeles, cât și în Las Vegas și Nevada. De asemenea, undele seismice s-au simțit până în Mexic.

Cutremurul din California, cel mai puternic din ultimii 20 de ani

Aproape de epicentrul cutremurului au avut loc mai multe incendii, iar multe orașe au rămas fără curent electric. Magazinele au fost puternic zdruncinate, după cum se vede în pozele prezentate de presa americană.

Autoritățile din zonă au decis să evacueze un spital, care risca să se dărâme. Mai multe drumuri au fost blocate de stânci, au crăpat sau s-au surpat.

„Eram la birou şi am simţit că se mişcă, apoi am mers în depozit şi am observat că lucrurile de acolo căzuseră pe jos. Apoi fratele meu mi-a dat mesaj şi mi-a spus că locuinţa mamei a fost avariată. În interior, toate lucrurile ei au fost distruse. A fost o mişcare rapidă în cameră, televizorul a început să se mişte. Totul se mişca. Am luat-o la fugă ca să ies afară, dar am căzut pe scări şi mi-am sucit glezna. Pereţii se mişcau, totul se unduia, de parcă făceam surfing fără apă. A fost o nebunie”, povestesc oamenii care trăiesc în zonă.

Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgenţă în regiunea afectată, iar populația a fost îndemnată să asculte sfaturile și să nu intre în panică.  Starea de urgenţă le permite autorităților din zonele afectate să ceară ajutoare de la alte entităţi guvernamentale.

Urmăriți Impact.ro și pe