Cum ar putea fi înlăturat Vladimir Putin de la cârma Rusiei. Detaliul omis de întreaga lume până acum

Andra Daoud 20.05.2022, 12:50
Cum ar putea fi înlăturat Vladimir Putin de la cârma Rusiei. Detaliul omis de întreaga lume până acum

Încă de la izbucnirea războiului din Ucraina, multă lume s-a intrebat dacă și cum ar putea fi îndepărtat Vladimir Putin de la putere. S-au făcut numeroase scenarii și speculații pe această temă, iar cea mai nouă și mai plauzibilă teorie îi aparține directorului unei platforme de investigații. El a explicat în ce situație șefii forțelor de securitate din Rusia l-ar putea da jos de la putere pe liderul de la Kremlin.

În ce mod ar putea fi înlăturat Vladimir Putin de la conducerea Rusiei

Christo Grozev, directorul executiv al platformei de investigații Bellingcat, lansează o teorie cu privire la momentul și la modul în care Vladimir Putin ar putea pierde puterea în Rusia. Expertul susține că șefii forțelor de securitate din Rusia sunt conștienți de faptul că războiul din Ucraina nu poate fi câștigat.

În cazul în care Vladimir Putin ar decide să apeleze la un gest extrem și să dea ordin să fie folosite armele nucleare, conducătorii serviciilor de securitate l-au putea înlătura de la putere, iar lucrurile s-ar desfășura într-un ritm rapid.

„Elita informată din forţele de securitate înţelege că războiul este pierdut, elitele din securitate înţeleg că sunt şanse foarte mici de a câştiga acest război, fără mobilizare şi explozia socială care va urma. Există opţiunea ca Putin însuşi să dea ordinul de-a executa aceste decizii critice, cum ar fi, de pildă, utilizarea armelor nucleare şi unul dintre cei care ar trebui să execute un asemenea ordin, să refuze să îl execute.”, a declarat jurnalistul Christo Grozev.

Cum ar putea fi inlaturat Vladimir Putin de la carma Rusiei. Detaliul omis de intreaga lume pana acum
In cazul in care ar decide sa foloseasca arme nucleare, Vladimir Putin ar putea fi indepartat de la putere

„El trebuie să fie sigur că toți vor executa acest ordin”

Expertul a mai explicat faptul că, în cazul în care Vladimir Putin va da ordinul să fie folosite armele nucleare, cineva din interiorul forțelor de securitate s-ar putea opune acestui ordin, ducând la o lovitură de stat în Rusia.

După acest moment, lucrurile ar urma să se desfășoare foarte rapid. Christi Grozev a mai răspuns, astfel, la o întrebare pe care mulți și-au pus-o: când ar putea da Putin ordinul să fie folosite arme nucleare? În momentul în care ar fi sigur că toți cei care sunt implicați în acest proces i-ar asculta comanda și nimeni nu s-ar opune.

„După refuzul de executare al unui ordin al Ţarului, lucrurile se vor desfăşura foarte rapid. Dacă Putin decide să dea un ordin de a folosi armele nucleare, el trebuie să fie sigur că toată lumea, toţi care sunt pe lanţul de comandă vor executa acest ordin. El înţelege principiul celor cinci mâini care trebuie să apese butonul una după alta.

Însă dacă unul singur nu va executa, va fi un semnal de insubordonare şi ar putea însemna chiar moartea lui Putin, moartea fizică. Astfel că, până el nu este sigur că se va executa acest ordin, nu-l va da. Forţelor de securitate nu le este clar dacă Putin nu va mai fi la putere peste trei luni. Nu există nicio garanţie în acest sens.”, a mai spus Christo Grozev, într-un interviu pentru The Mirror.

Urmăriți Impact.ro și pe