Cum ar fi arătat prințesa Diana dacă ar fi trăit astăzi. Portretul inedit realizat de un artist. Foto

Andra Daoud 23.09.2022, 09:50
Cum ar fi arătat prințesa Diana dacă ar fi trăit astăzi. Portretul inedit realizat de un artist. Foto

Au trecut mai bine de 25 de ani de când prințesa Diana a murit în tragicul accident de circulație de la Paris. Supușii nu au uitat-o însă pe cea supranumită „prințesa inimilor”, iar numele ei a revenit pe buzele tuturor recent, în contextul morții reginei Elisabeta a II-a. Un artist de origine turcă i-a făcut portretul, cu ajutorul tehnologie, și a arătat ce trăsături ar avea fosta soție a regelui Charles în prezent.

Cum ar arăta prințesa Diana dacă ar mai fi în viață

Moartea reginei Elisabeta a II-a și ascensiunea la tron a lui Charles i-a făcut pe mulți să se gândească la prințesa Diana, prima soție a actualului monarh. După ce Charles a devenit rege și Camilla regină consoartă, mulți au afirmat că Dianei i se cuvenea, de fapt, acest titlu. Prințesa Diana și Charles au divorțat în anul 1996, iar ea și-a găsit sfârșitul un an mai târziu, însă cei care au iubit-o nu s-au putut obișnui cu ideea. Unii dintre ei consideră că actualei soții a regelui, Camilla, nu i se cuvine titlul de regină consoartă.

În contextul în care prințesa Diana a început din nou să fie evocată zilele acestea, un artist de origine turcă și-a dorit să vadă cum ar arăta mama lui William și a lui Harry, dacă ar mai fi în viață. Celebrul fotograf s-a mai jucat, de-a lungul timpului, cu portretele unor personalități trecute în neființă în urmă cu mulți ani și a stabilit, cu ajutorul tehnologiei, cum ar arăta acestea dacă ar mai fi în viață.

Prințesa Diana ar avea în prezent 61 de ani dacă ar mai trăi. Portretul realizat de artistul turc face parte dintr-o colecție mai amplă, alături de imagini cu Michael Jackson, Amy Winehouse, Freddie Mercury sau John Lennon.

Cum ar fi aratat printesa Diana daca ar fi trait astazi. Portretul inedit realizat de un artist. Foto
Asa ar arata printesa Diana daca ar mai fi in viata

Prințesa Diana, „îmbătrânită” cu ajutorul inteligenței artificiale

Fotograful s-a folosit de programe de editare foto care se bazează pe inteligența artificială. Fosta soție a regelui Charles apare cu părul alb, cu tenul ridat, ochii mai adânciți și pielea pigmentată din cauza soarelui.

„Când am început acest proiect, mi-am dat seama ce pot să fac și m-am gândit că îmi aduce bucurie. Am vrut ca oamenii de care îmi este dor să fie în fața mea, așa că am lansat acest proiect. Partea cea mai grea a procesului creativ este să fac ca imaginea să fie reală, să aibă viață cumva”, a spus artistul pe nume Alper Yesiltas, potrivit Daily Mail.

Prințesa Diana avea 36 de ani în momentul în care a murit. Fosta soție a regelui Charles se afla în mașină cu partenerul ei de la acea vreme, Dodi Al-Fayed, iar șoferul încerca să scape de paparazzi, în momentul în care a pierdut controlul volanului, iar mașina s-a izbit de un stâlp din pasajul Pont D’Alma din Paris. Diana a murit pe 31 august 1997, la spital, fiind înmormântată la data de 6 septembrie, în Londra, în cadrul unei procesiuni de amploare.

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe