Cum alegi cea mai bună carne pentru sarmale. Greșeala pe care trebuie să o eviți

Anca Manolica 17.11.2022, 11:02
Cum alegi cea mai bună carne pentru sarmale. Greșeala pe care trebuie să o eviți

Cu prilejul sărbătorilor, gospodinele din România prepară fel și fel de mâncăruri, iar printre acestea nu pot să lipsească delicioasele sarmale. Dacă și tu ai mulți invitați la masă în acest an și vrei să îi surprinzi cu cele mai gustoase preparate, îți spunem, în rândurile de mai jos, ce carne ar trebui să alegi pentru a face niște sarmale demne de un adevărat maestru în arta culinară.

Care este cea mai bună carne pentru sarmale

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor de sărbători. Sunt savuroase şi nu ne imaginăm cum ar arăta ziua de Crăciun fără ele. Dar dacă pentru unele gospodine prepararea sarmalelor este floare la ureche siguranţă, pentru cele începătoare ar putea fi o mare bătaie de cap.

Așadar, dacă vrei ca preparatele tale să fie apreciate de toți cei pe care îi așezi la masă, noi venim în ajutorul tău cu un sfat important în privința unuia dintre ingredientele principale: carnea. Așadar, îți dezvăluim ce carne ar trebui să alegi atunci când prepari sarmalele, pentru ca gustul să fie unul deosebit.

 

Cea mai bună carne pentru sarmale
Cea mai bună carne pentru sarmale

Evită să iei carnea gata tranșată

În cazul în care nu ai posibilitatea de a crește un porc și de a-l tranșa tu singur, poți opta și pentru a cumpăra carnea direct din magazin. Însă ar trebui să acorzi o atenție sporită la ceea ce pui în coș. Evită să iei carnea care este deja tocată și solicită să fie trecută prin acest proces în fața ta sau toac-o tu acasă.

În ceea ce privește carnea pe care ar trebui să o folosești la sarmale, specialiștii recomandă că cel mai bine ar fi să optezi pentru o combinație de carne de vită cu cea de porc, în proporții egale. În cazul cărnii de porc, este indicat să alegi pieptul. De asemenea, gospodinele iscusite mai adaugă printre straturile de sarmale bucăți de slănină și puțină afumătură, pentru un plus de savoare.

Totodată, secretul sarmalelor perfecte, pe lângă carnea de porc cu un procent corect de grăsime, este să fie fierte la foc mic, ideal într-o oală de lut, la cuptor. Ține cont, de asemenea, că orice mâncare gustoasă se gătește la foc mic, timp de câteva ore, iar sarmalele nu sunt o excepție.

Citește și: Trucul ascuns pentru a face cele mai bune sarmale. Puține gospodine cunosc secretul

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...