Bicarbonatul de sodiu se numără printre cele mai utilizate ingrediente pentru casă și nu numai, fiind în mod obișnuit folosit la prepararea diferitelor blaturi pentru prăjituri. Cu toate că s-au descoperit numeroase întrebuințări ale prafului alb, mulți nu cunosc cum afli dacă bicarbonatul de sodiu mai este valabil sau nu. Deși ai fi tentat să verifici data imprimată pe ambalaj, un test simplu te va ajuta mai bine să descoperi dacă bicarbonatul mai poate sau nu să fie utilizat.
Este una dintre cele mai accesibile soluții pentru casă, fiind nu doar ieftină ci și extrem de eficientă. Bicarbonatul de sodiu este în primul rând un ingredient esențial în numeroase rețete de patiserie și cofetărie, blaturile pufoase și mâncărurile savuroase fiind responsabilitatea principală a acestuia. Totodată, o mulțime de sfaturi includ pulberea printre trucurile de frumusețe, pentru curățenie în casă sau întrebuințări care mai de care mai diverse. Puțini știu însă faptul că bicarbonatul de sodiu are un termen de valabilitate. Dincolo de simpla verificare a datei de pe ambalaj, iată care este testul ce te ajută să afli dacă bicarbonatul de sodiu mai este valabil sau nu.
Tot ceea ce ai de făcut este să pui câțiva stropi de zeamă de lămâie sau oțet într-o linguriță cu care ai luat puțin bicarbonat. În cazul în care bicarbonatul este valabil, acesta va deveni activ și va forma o spumă albă, cu mai multe bule de aer la suprafață. Astfel vei știi dacă ingredientul mai poate sau nu să fie utilizat în funcție de nevoi. Dacă ai nevoie de câteva sfaturi simple și utile pentru pregătirea mâncărurilor, iată câteva trucuri pe care le poți folosi și care includ bicarbonatul de sodiu.