Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru cea mai bună omletă. Trebuie să știi asta

Rădulescu Valentin 05.10.2020, 13:27
Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru cea mai bună omletă. Trebuie să știi asta

Bicarbonatul de sodiu este utilizat în gospodăria oricărui om. Acesta trebuie să fie de nelipsit și pentru preparate banale, pe care le poți face oricând. De exemplu, omleta de dimineață se poate transforma într-un adevărat deliciu atunci când utilizați și acest praf magic. Cum trebuie să procedați?

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru cea mai bună omletă

Dacă vrei să faci o omletă perfectă, care să îi dea pe invitați pe spate, dar și chiar și pe tine, este necesar să folosești doar niște bicarbonat de sodiu. Deși sună incredibil, bicarbonatul de sodiu îți poate transforma mâncarea obișnuită într-o delicatesă. Compoziția sa de NaHCO3 ajută foarte mult în gospodărie, atât la mâncăruri, cât și la curățenie.

Așadar, pentru a face o omletă deosebită, este necesar să bați ouăle spumă, iar peste acest amestec se adaugă un simplu praf de bicarbonat de sodiu. Ouăle bătute se pun apoi în tigaie la prăjit, fără a fi nevoie să faceți nimic special. În așa fel, omleta va ieși mult mai pufoasă.

De astfel, omleta combinată cu brânză este una dintre cele mai iubite mâncăruri. După ce se bat ouăle, mărunțiți brânza foarte bine peste compoziție, iar apoi se pune uleiul încins în tigaie. În câteva minute o să aveți un preparat delicios.

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru cea mai bună omletă. Trebuie să știi asta
Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru cea mai bună omletă. Trebuie să știi asta

Truc pentru ouă ochi

Dacă preferi ouăle ochi în loc omletă, atunci poți adăuga bicarbonat de sodiu peste ele imediat ce le-ai pus în tigaie. Acesta îți va transforma micul de jun total. De asemenea, poți adăuga un praf de făină în uleiul fierbinte, iar prin acest mod nu se vor mai lipi marginile tigăii. Se lasă la rumenit, după care se pot adăuga ouăle.

Totodată, dacă vrei să faci o omletă ceva mai deosebită, bate întâi albușurile separat, iar pentru început adaugă doar gălbenușul. La sfârșit, când omleta este aproape gata, adaugă albușul. Dacă vreți ca omleta să iasă și mai pufoasă, puteți adăuga câteva lingurițe de apă atunci când bateți ouăle.

Urmăriți Impact.ro și pe