Cum a reușit un mare oraș din România să atragă ca un magnet turiștii în ultimele luni. Suma uriașă care a ajuns la buget

Ana Anitoiu 08.08.2022, 13:13
Cum a reușit un mare oraș din România să atragă ca un magnet turiștii în ultimele luni. Suma uriașă care a ajuns la buget

Primarul unui mare oraș din România a vorbit despre cum a reușit această localitate să atragă ca un magnet turiștii în ultimele luni, în ciuda faptului că nu se află pe litoralul românesc, unde numeroase persoane au ales să își petreacă weekendurile sau vacanțele de vară. Suma uriașă ce a ajuns la buget a fost dezvăluită de edil.

Cum a reușit orașul să atragă turiștii

Având în vedere poziționarea sa pe harta României, orașul care a reușit să atragă numeroși turiști în ultimele luni a avut nevoie de rebranduire pentru a înregistra acest succes. Primarul a spus cum s-a reușit acest lucru.

„În aceste zile România este împărţită la mare sau la Cluj. Noi încheiem în această seară acest festival, România rămâne la mare pentru că este o parte extraordinară a acestei ţări, noi, clujenii nu avem mare şi atunci a trebuie să ne branduim oraşul pe alte lucruri care să ne poată aduce turişti,

Electric Castle, Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi în topul piramidei Untoldul, ne ajută să întreţinem mai bine de două luni dimensiunea artistică, dimensiunea de turism a oraşului”, a spus, duminică, 7 august, la Digi 24, primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Cum a reusit un mare oras din Romania sa atraga ca un magnet turistii in ultimele luni
Untold. Foto: Facebook/ Untold

Ce sumă uriașă a ajuns la bugetul orașului

De asemenea, primarul Emil Boc a vorbit despre banii care ar fi ajuns la bugetul orașului Cluj-Napoca datorită festivalului de muzică Untold, ce s-a desfășurat în acest an în perioada 4 – 7 august, având invitați numeroși artiști din țară și din străinăttae.

„Dincolo de taxele şi impozitele locale care se plătesc sunt aceste resurse financiare pe orizontală care intră în oraş. Vibe-ul pe care îl aduce acest festival, tinereţea, entuziasmul şi mesajul pe care îl dă lumii că tinerii care vor conduce lumea asta peste 10, 20, 30 de ani se întâlnesc stau împreună, vor învăţa să colaboreze şi nu să se războiască”, a spus Emil Boc.

Primarul orașului Cluj-Napoca a spus că o analiză realizată în anul 2019 arată că în localitate au intrat direct şi indirect undeva în jur de 50 de milioane de euro, datorită festivalului Untold. Oficialul a precizat că, probabil, suma este și mai mare, în contextul în care această ediţie a fost cea mai „numeroasă” şi cea mai „consistentă”.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...