UPDATE Cum a reușit Mario Iorgulescu să iasă din România, deși a provocat un accident mortal: procurorii au aflat târziu

Alexandru Ioanid 23.09.2019, 13:31
UPDATE Cum a reușit Mario Iorgulescu să iasă din România, deși a provocat un accident mortal: procurorii au aflat târziu

Mario Iorgulescu, fiul șefului LPF, a părăsit România luni dimineață, el fiind tranferat de la spitalul Elias în străinătate. După accidentul mortal pe care l-a provocat, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

ACTUALIZARE: Procurorii de pe lângă Tribunalul Bucureşti vin cu explicații oficiale despre acest caz. Ei susțin că urmărirea penală față de Mario Iorgulescu a fost dispusă pe 19 septembrie, iar acuzațiile sunt ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Anchetatorii susțin că procurorul de caz s-a deplasat la spitalul Elias, tot pe 19 septembrie, pentru a-i aduce la cunoștință fiului șefului LPF începerea urmăririi penale, dar acesta nu a putut fi audiat, conform procedurilor, pentru că medicii n-au permis acest lucru.

„În aceeaşi zi, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias a fost informat cu privire la faptul că în cursul zilei de 20 septembrie 2019, organele judiciare se vor deplasa la sediul unităţii medicale în vederea efectuării unor activităţi procedurale care vor implica persoana în cauză. Cu toate acestea, întrucât procurorul de caz a fost informat telefonic de către reprezentanţii spitalului cu privire la un posibil transfer al pacientului la o clinică din Uniunea Europeană, în cursul zilei de 20 septembrie 2019, s-a decis ca activitatea menţionată anterior să fie efectuată de îndată.  În acest sens, la data de 19 septembrie 2019, în jurul orei 19:00, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, însoţit de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei, s-a deplasat la Spitalul Elias în vederea aducerii la cunoştinţă a acuzaţiei formulate. Însă, dată fiind starea de sănătate critică a persoanei în cauză, această activitate nu a putut fi realizată, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind că nu este oportună realizarea acestei activităţi procedurale”
Comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul București


Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost scos din spitalul Elias luni dimineață și a fost transferat la o clinică din străinătate. El a fost dus într-un spital de pe teritoriul UE, după cum precizau medicii, fără să se cunoască, deocamdată, țara.

Potrivit unor zvonuri neconfirmate oficial, Mario Iorgulesc ar urma să fie tratat la Milano, în Italia. După accidentul mortal pe care l-a provocat, procurorii au dechis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Totuși, nu reușiseră încă să-l audieze pentru a-l pune sub învinuire. Mai mult, despre ieșirea lui Mario Iorgulescu din țară au aflat după ce acesta a trecut granița, potrivit unor surse citate de G4Media.

Cum a trecut Mario Iorgulescu granița fără știrea procurorilor

Cum arata masina pe care o conducea Mario Iorgulescu

Potrivit medicilor de la spitalul Elias, familia lui Iorgulescu a insistat ca acesta să fie tratat într-un spital din străinătate.

Medicii nu și-au dat acordul pentru acest transfer, dar familia tânărului a insistat.

„În cursul dimineții de astăzi (23 septembrie 2019), la cererea expresă a familiei și contrar recomandărilor medicale, pacientul Mario Iorgulescu a părăsit Spitalul Elias în vederea continuării tratamentului într-o țară din UE”, informează reprezentanții Spitalului Elias.

Procurorii ar fi aflat despre transferul lui Mario Iorgulescu în străinătate abia după ce acesta a trecut granița. Anchetatorii ar fi încercat, săptămâna trecută, să-l audieze pe fiul șefului LPF și, eventual, să-l pună sub învinuire.

Numai că medicii de la spitalul Elias s-au opus, argumentând că starea pacientului nu permite audierea acestuia.

Mario Iorgulescu, băut și drogat în momentul accidentului

Starea lui Mario Iorgulescu este în continuare gravă. Mesajul dur postat de mama lui Mario
Starea lui Mario Iorgulescu este în continuare gravă

Chiar și așa, procurorii ar fi trebuit să afle că Mario Iorgulescu urmează să fie transferat în străinătate, mai ales că presa a relatat încă din weekend că transferul ar fi trebuit să se realizeze în noaptea de vineri spre sâmbătă. Numai că, din cauza unor defecțiuni tehnice la aeronavă, mutarea a fost amânată.

Dosarul penal pentru ucidere din culpă a fost dechis in rem, ceea ce înseamnă că nicio persoană nu e vizată până acum. În aceste condiții, nefiind pus sub învinuire, față de Mario Iorgulescu nu se putea lua nicio măsură preventivă, ca de exemplu control judiciar.

Ca atare, Mario Iorgulescu a părăsit țara, cel puțin teoretic, fără să încalce legea. Probele recoltate după accidentul tragic în urma căruia un tânăr în vârstă de 24 de ani a murit au arătat că Mario Iorgulescu se urcase băut și drogat la volan.

El avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare și consumase cocaină.

Urmăriți Impact.ro și pe