Cum a reacționat Cristian Tudor Popescu, după ce Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European

Redacția IMPACT 20.09.2019, 10:58
Cum a reacționat Cristian Tudor Popescu, după ce Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat după ce Laura Codruța Kovesi a fost validată pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. În opinia sa, victoria fostei șefe a DNA reprezintă a doua mare înfrângere pentru PSD anul acesta.

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 validarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European. Scriitorul și gazetarul consideră că acest lucru reprezintă a doua mare înfrângere pentru PSD anul acesta, după eșecul de la europarlamentare din 26 mai.

„Este o încurajare extraordinară pentru toți oamenii cinstiți din România, pentru cei care muncesc cinstit, care nu merg pe scurtături și care văd acum că se poate să reușești prin propriile mijloace, într-o luptă dură, cu propriul tău guvern și să reușești în Europa. Am tot auzit astăzi o frază spusă de doamna Dăncilă: Doamna Kovesi reprezintă România și s-ar putea să avem probleme de imagine, cu dosare… eu nu zic că… dar totuși. O să pronunț și eu o propoziție: Laura Codruța Kovesi nu reprezintă România decât dacă vrea ea, așa cum Simona Halep nu reprezintă România decât dacă vrea ea. E mai rău ca în cazul Halep, că acolo n-au făcut nimic, dar în cazul Kovesi i-au dat în cap. Deci nu reprezintă România decât dacă vrea ea!”
CTP, despre numirea lui Kovesi

CTP, despre Kovesi: „Arată victoria tăriei de caracter”

Cristian Tudor Popescu crede că Laura Codruța Kovesi a reușit pentru că nu a lăsat capul plecat după îndepărtarea de la DNA. Din contră, susține gazetarul și scriitorul, a decis să meargă înainte și să țintească și mai sus.

„Arată victoria tăriei de caracter. Anul trecut, doamna Kovesi, după ce a fost dată afară de la DNA, așa cum se știe, după ce președintele Iohannis i-a întors spatele, că nu a acceptat să-și dea demisia și să fie consilier la Cotroceni, a rămas absolut singură. E un sentiment foarte interesant. Uitați-vă ce fac diverși indivizi și individe în peisajul politic actual, ce fac pentru o funcție, ce trădări, ce mârșăvii dezgustătoare, la ce se pretează pentru o funcție de ministru, pentru o funcție de președinte de Senat”
CTP, despre Kovesi

Pe de altă parte, insistă CTP, Koveis nu reprezintă România, ci se reprezintă pe ea însăși.

„Laura Codruța Kovesi nu s-a dus acolo trimisă de România. S-a dus în nume propriu. În schimb, ar fi imaginea UE afectată, nu a României. Credeți că UE nu verifică? Păi verifică, așa cum face în cazul Rovanei Plumb. Verifică foarte atent.N-are nicio importanță (cum a votat Luminița Odobescu, ambsadorul României la UE – n.red.). Este o femeie, stimabilă sau nu știu, ce contează cum a votat când doamna Dăncilă a tinut-o gaia-mațu până în ultimul moment, premierul României: nu susținem, nu votăm! Altceva este extraordinar, faptul că nu spune nimeni cum s-a votat și asta trebuie spusă cetățenilor. De ce să fie secret acest vot față de cei care au trimis-o să voteze acolo? Noi trebuie să cunoaștem acel vot. Și pe vremea lui Ceaușescu se știa cum se vota la ONU. Cum să fie secret un astfel de vot, suntem la alegerile locale, parlamentare? N-are de ce să fie secret”
CTP, despre Kovesi

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe