Cum a fost exclus din AUR deputatul care și-a lovit soția. George Simion: „M-am gândit la mama mea”

Ana Anitoiu 07.01.2023, 19:17
Cum a fost exclus din AUR deputatul care și-a lovit soția. George Simion: „M-am gândit la mama mea”

Deputatul Dumitru Viorel Focșa, care și-a lovit soția, a fost exclus din AUR. Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, i-a cerut demisia din funcția de parlamentar, spunând că, de obicei, partidele politice mușamalizează astfel de cazuri de violență domestică.

Deputatul care și-a lovit soția, exclus din AUR

​Conducerea AUR a anunțat, sâmbătă, că l-a exclus din partid pe deputatul Dumitru Viorel Focșa, după ce acesta și-a agresat soția.

„Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă. Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar.

Alianța pentru Unirea Românilor îi cere public deputatului Focșa să își respecte angajamentul asumat și să își depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancțiunii primite pe linie de partid”, arată un comunicat transmis de AUR.

George Simion, despre deputatul care și-a lovit soția

De asemenea, președintele AUR, George Simion, i-a cerut deputatului demisia din funcția de parlamentar. Politicianul a susținut un discurs în urma acestui incident.

„Femeile și copiii din societatea românească sunt de multe ori victime ale violenței domestice. De cele ai multe ori, societatea românească întoarce privirea când apar public astfel de cazuri. Subiectul nu este unul care să aducă voturi.

Eu m-am gândit foarte mult în ultimele două zile la mama mea, la soția mea, la viitoarea mea fiică, la milioanele de oameni fără apărare pe care nu-i protejează nimeni și m-am decis să nu tac și să nu bag gunoiul sub preș.

Deputatul AUR Viorel Dumitru Focșa este autorul unui astfel de caz de violență domestică. Juriul de Onoare al AUR a constata fără tăgadă că este vinovat și trebuie exclus. De regulă, partidele care au astfel de jurii de onoare mușamalizează în spatele unor comisii și a unor decizii astfel de cazuri, pentru că deputații sunt importanți în aritmetica puterii.

Parlamentarii nu pot fi retrași de către partid. Singura formă prin care pot fi scoși din funcția de parlamentar este prin demisie. Colegul nostru a declarat ieri că dacă conducerea AUR îi va cere, își va da demisia din Parlamentul României și o va face spre binele colegilor săi și a românilor care își pun speranțele în AUR”, a spus George Simion.

În apărarea lui, deputatul Dumitru Viorel Focșa a susținut că și-a ieșit din fire din cauza soției sale, pe care a acuzat-o de „gelozie extremă”. Politicianul a recunoscut că și-a luat partenera „de după gât” și a precizat că „la ușa dormitorului a mai fost o busculadă și a fost atinsă și de ușa camerei”, moment în care a observat că femeii îi sângera nasul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...