Cum a evoluat încrederea românilor în PNL, PSD și USR în pandemie. Ultimul sondaj de opinie

Luiza Moldovan 28.04.2020, 13:17
Cum a evoluat încrederea românilor în PNL, PSD și USR în pandemie. Ultimul sondaj de opinie

Cum a evoluat încrederea românilor în PNL, PSD și USR în pandemie. Ultimul sondaj de opinie arată în cine au românii încredere în perioada pandemiei și cum a afectat criza modul în care își privesc românii politicienii.

Cum a evoluat încrederea românilor în PNL, PSD și USR în pandemie. Ultimul sondaj de opinie

PNL este partidul cel mai afectat de criză, în timp ce PSD și Pro România sunt într-o ușoară urcare în topul preferințelor românilor. Sunt concluziile ultimului sondaj CURS, de tip Omnibus. Potrivit sondajului, dacă, în ianuarie-februarie, PNL avea 38% în preferințele publicului, acum are 34%.

În aceeași perioadă de timp, PSD avea 27%, în timp ce acum are 29% în preferințele publicului. Interviurile lui Victor Ponta și ieșirile în spațiul public au adus partidului trei procente: de la 4%, cât aveau în ianuarie-februarie, a ajuns la 7% în aprilie.

UDMR se menține cu veșnicele 5%.

Românii cred că țara lor merge pe o cale greșită și că bate la usșă o criză economică de să n-o putem duce
Românii cred că țara lor merge pe o cale greșită și că bate la ușă o criză economică de să n-o putem duce

Raed Arafat e considerat eroul pozitiv al poveștii pandemice

Sondajul a fost realizat pe o populație adultă, cu vârsta de 18 ani și peste. În ianuarie au fost intervievați 1.200 de respondenți, iar în aprilie – 1.126.

Marja de eroare este de: +/-2,8% în perioada ianuarie-februarie, +/- 3,1% în aprilie.

Datele au fost culese prin interviuri față către față, la domiciliul respondenților, iar validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Perioadele de realizare au fost: 29 ianuarie – 12 februarie, 2020 și respectiv 9 – 22 aprilie, 2020.

Într-un sondaj din 10 aprilie, realizat tot de CURS, se evidențiază faptul că Raed Aarafat este considerat personajul pozitiv al acestei perioade. Direcțiile de Sănătate sunr rpercepute de public ca fiind responsabile pentru probleme. Tot din acest sondaj reiese că 83% dintre români cred că România se îndreaptă spre o cale greșită. 13% consideră că țara noastră se îndreaptă pe o direcție bună. 4% au fost nehotărâți.

74% dintre românii intervievați consideră că ne vom confrunta cu o criză ecpnomică majoră după ce vom ieși din criză.

Urmăriți Impact.ro și pe