Salariile pe care le dă Gabriela Firea. Un membru PNL le-a făcut publice

Redacția IMPACT 27.04.2020, 20:15
Salariile pe care le dă Gabriela Firea. Un membru PNL le-a făcut publice

Liderul consilierilor PNL a dezvăluit cât de mari sunt salariile pe care le încasează angajații care activează în companiile din subordinea Primăriei Capitalei.

Ce salarii oferă Gabriela Firea angajaților

Stelian Bujduveanu, Consilier General al Municipiului București a declarat că în ședința de joi, se va discuta despre bugetul companiilor municipale, în care unele salarii medii sunt de trei ori mai mari decât salariul mediu pe economie.

Consilierul general PNL explică faptul că, la Compania Municipală Publicitate și Afișaj, salariul mediu este de 9.800 de lei/luna, în condițiile în care salariul mediu net în București e de circa 3.700 de lei, în timp ce salariul mediu în țară e de aproximativ 3.176 de lei.

Câți bani câștigă unii angajați ai Primăriei Capitalei. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Câți bani câștigă unii angajați ai Primăriei Capitalei. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Salariile în companiile Primăriei Generale sunt de trei ori mai mari decât salariul mediu‼️ (…) 

Compania Municipală Publicitate și Afișaj – câștig mediu 9.800 lei/lună, în condițiile în care salariul mediu net în București e de circa 3.700 de lei, în timp ce salariul mediu în țară e de aproximativ 3.176 de lei. Un singur lucru explică nivelul imens de salarizare: obsesia Gabrielei Firea pentru PR. Așadar, Gabriela Firea plătește clientela de partid din bani publici cu salarii de peste trei ori media pe țară.

Compania Municipală Tehnologia Informației – câștig mediu 7.900 lei/lună. Probabil sunt angajații care încă se străduiesc să scoată dosarele cu șină.

Peste o jumătate de miliard de euro, doar pentru mofturile lui Firea. Cele 23 de firme ale primăriei, între timp comasate, dar care și-au păstrat numărul de angajați și mai ales de directori, au în 2020 un buget estimat la peste 2,8 miliarde de lei (583 milioane de euro)”, explică într-o postare pe Facebook, Stelian Bujduveanu.

Cheltuielile cu angajații se ridică la aproximativ 644 milioane lei (134 milioane de euro), mai spune consilierul.

„Și aici trebuie separate lucrurile. Unii angajați au fost mutați cu forța din foste departamente ale primăriei, desființate inutil de Gabriela Firea. Sunt oameni profesioniști, care își fac treaba. Însă o parte din angajați, “șefimea” au venit pe filiera PSD cu scopul de a servi interesului personal al primarului general, nicidecum interesul public. Căpușe bugetare, care ar trebui imediat îndepărtate.

‼️Doar salariile consiliilor de administrație și ale directorilor – șefime selectată direct de Gabriela Firea – se ridică la circa 20 milioane lei (peste 4 milioane de euro)!”, precizează Stelian Bujduveanu.

Urmăriți Impact.ro și pe