Cum a condus, de fapt, Radu Gavriș la Serviciul Omoruri. Câte cazuri a lăsat nerezolvate

Alexandra Andrei 09.09.2020, 14:00
Cum a condus, de fapt, Radu Gavriș la Serviciul Omoruri. Câte cazuri a lăsat nerezolvate

Activitatea lui Radu Gavriș, fost șef al Serviciului Omoruri și ex-adjunct al Poliției Capitalei a fost un subiect extrem de interesant pentru mass-media în ultima perioadă. Detașarea sa cu cântec în județul Harghita a fost chiar știre de breaking news pe multe site-uri, iar implicarea sa în cazul Caracal l-a propulsat în atenția publică.

Cazurile lăsate fără autor cunoscut de Radu Gavriș la Serviciul Omoruri

Informațiile au început însă apară tot mai contradictorii despre activitatea acestuia. Primul semnal de alarmă a fost tras, cu subiect și predicat, cum se spune, de către comisarul Marius Andrei, care a spus chiar că Gavriș le-a recomandat că își fac datoria prea cu zel în încercarea de a destructura clanurile interlope din Capitală. 

”Ni s-a solicitat în mod ferm, progresiv, gradual, de a nu mai face activități sub coordonarea procurorilor DIICOT. Solicitanții au fost  domnul director general la vremea respectivă, comisar-șef Miron, și domnul director-general adjunct, comisar Radu Gavriș. Mi s-a spus cât se poate de clar că dacă nu înțeleg mesajul dumnealor nu o să-mi fie bine”, a fost declarația comisarului Marius Andrei, în urma izbucnirii scandalului legat de viztele nocturne făcute de șefii Poliției la liderii clanului Duduianu.

Radu Gavris a raportat zero cazuri nerezolvate in mandatul sau
Radu Gavris a raportat zero cazuri nerezolvate in mandatul sau

Interesant este că s-a acreditat ideea că Serviciul Omoruri, coordonat de Gavriș, ar fi avut o ”rată de succes” fantastică în gestionarea cazurilor care le-au fost atribuite: anume, că ar exista zero cazuri cu autor necunoscut. Numai că, din informațiile apărute, acestea ar fi de fapt peste 30.

Gavriș este acuzat chiar că a reușit să obțină acel ”zero cazuri cu autor necunoscut” prin neînregistrarea la Serviciul său a dosarelor de omor. Acest lucru ar fi fost realizat beneficiind de sprijinul mai multor magistrați care au înregistrat dosarele direct la Parchete, pentru a nu mai figura la Serviciul Omoruri din Capitală. Motivul ar fi acela de a-i face lui Gavriș un dosar cu adevărat ”curat”, cu rată de rezvolvare a crimelor de 100%.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...