Cum a apărut Regina Marii Britanii în public, după ce a acuzat probleme de mobilitate. Detaliul surprins în imagini

Iancu Andreea 14.05.2022, 17:26

Starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii îi îngrijorează tot mai mult pe britanici. După ce monarhul a absentat pentru prima oară în 59 de ani de la deschiderea anuală a Parlamentului de la Londra, un eveniment important al conducerii din Regat, suverana a apărut în public recent. Imaginile dezvăluie problemele de mobilitate cu care Regina a recunoscut că se confruntă în ultima perioadă.

Regina Marii Britanii, apariție în public după ce a anunțat că are probleme de sănătate

Cel mai în vârstă și cel mai longeviv monarh din lume, Regina Elisabeta, a împlinit anul acesta 96 de ani de viață și 70 de ani de când a urcat pe tronul țării, moment ce va fi marcat de un eveniment special în luna iunie, cu ocazia Jubileului de Platină. În ciuda îngrijirilor speciale de care are parte, vârsta înaintată a Reginei se resimte tot mai pregnant. După ce a lipsit de la deschiderea anuală a Parlamentului londonez, unde obișnuia să țină un discurs în fiecare an, Regina Elisabeta a avut o primă apariție în public, deși încă se confruntă cu probleme de mobilitate.

Suverana a apărut la Spectacolul Regal de Cai de la Windsor ajutată de un baston, mergând încet către locul său din tribuna oficială, de unde a urmărit parada de cai alături de fiul ei cel mic, Prințul Edward și Sophie Wessex. Regina Elisabeta a II-a a îmbrăcat o ținută lejeră și a purtat un batic pe cap pe parcursul evenimentului. La un moment dat, monarhul a primit cu bucurie un trofeu, oferit de organizatori după ce unul dintre poneii săi Highland a câștigat primul loc în cadrul concursului. Apariția Reginei a fost apreciată de public, care a primit-o pe aceasta cu aplauze.

Cum a apărut Regina Marii Britanii în public, după problemele de mobilitate
Regina Elisabeta, ajutată de un baston, la cel mai recent eveniment public

Suverana s-a retras de la deschiderea anuală a Parlamentului. A fost înlocuită de fiul său, Prințul Charles

Regina Elisabeta a II-a a mai fost văzută înainte în public când a participat la o slujbă de comemorare a regretatului ei soț, Ducele de Edinburgh, în martie, alături de membrii familiei regale și o congregație de sute de persoane. Majestatea Sa a ales însă să se retragă de la deschiderea Parlamentului, marți, după ce reprezentanții Palatului Buckingham au transmis că aceasta se confruntă cu „probleme episodice de mobilitate” recurente care au afectat-o încă din toamna anului trecut.

Cei care au înlocuit-o pe Regină în cadrul evenimentului au fost moștenitorii ei, Prințul Charles și Prințul William, prințul de Wales citind pentru prima dată discursul suveranei, în ciuda faptului că textul nu a fost modificat. Totuși, sursele de la Palat au descris-o pe Majestatea Sa ca având „zile bune și zile mai puțin bune” în ceea ce privește problemele ei de sănătate care au determinat-o să rateze sau să anuleze mai multe evenimente importante în ultimele luni, dar ea rămâne în continuare „cu mintea la fel de ageră”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...