Regina Elisabeta, absentă de la un eveniment important pentru prima oară în 59 de ani. Care este motivul

Beatrice Dumitru 09.05.2022, 22:07
Regina Elisabeta, absentă de la un eveniment important pentru prima oară în 59 de ani. Care este motivul

Regina Elisabeta a Marii Britanii, în vârstă de 96 de ani, a fost forțată să anuleze o serie de angajamente publice de când a fost internată în spital, în octombrie anul trecut. Ea nu va putea participa la un eveniment important, de la care a lipist doar de două ori până acum, în 1959 și 1963, când era însărcinată.

Evenimentul de la care va lipsi Regin Elisabeta

Marea Britanie va organiza patru zile de sărbătoare, în luna iunie, pentru a sărbători Jubileul de Platină pentru Regina Elisabeta, cel mai în vârstă și cel mai longeviv monarh din lume, pentru a marca 70 de ani de când a urcat pe tronul țării.

Dar Regina Elisabeta se confruntă cu probleme de sănătate și nu va participa pe 10 mai la deschiderea anuală a Parlamentului de la Londra, cunoscută sub numele de discursul reginei, pentru prima dată în 59 de ani, din cauza problemelor legate de mobilitate. Fiul ei, Prințul Charles, îi va ține locul și va prezenta planurile legislative ale guvernului, potrvit Palatului Buckingham.

Regina Elisabeta, absentă de la un eveniment important pentru prima oară în 59 de ani. Care este motivul
Regina Elisabeta a lipsit doar de două ori de la deschiderea Parlamentului.

Regina continuă să se confrunte cu probleme episodice de mobilitate și după consultare cu medicii ei, a decis că nu va participa la deschiderea de stat a Parlamentului. La cererea Majestății Sale și cu acordul autorităților relevante, Prințul de Wales va citi discursul Reginei în numele Majestății Sale, fiind prezent și Ducele de Cambridge”, a precizat Palatul Buckingham, citat de Reuters.

Regina Elisabeta a avut coronavirus

Ceremonia de deschidere a Parlamentului marchează începutul anului parlamentar, iar regina prezintă principalele obiective ale guvernului în fața parlamentarilor.

Palatul a refuzat să ofere detalii despre boala reginei, dar o sursă a spus că aceasta are legătură cu problemele pe care le-a suferit anul trecut. Regina Elisabeta a fost testată pozitiv pentru Covid în februarie, dar a avut simptome ușoare asemănătoare răcelii, însă două luni mai târziu spunea că virusul a lăsat-o „foarte obosită și epuizată”.

Urmăriți Impact.ro și pe