Cum a alungat un bihorean monotonia din grădina blocului. Ideea inedită a schimbat complet aspectul străzii sale

Stan Filon 03.08.2022, 09:36

Omul sfințește locul, spune o vorba din popor. Acest lucru poate fi probat dacă o iei la pas prin Oradea. Vei avea ocazia să vezi cum s-au implicat unii orădeni în reamenajarea grădinilor din fața blocului în care locuiesc. Unele ar putea primi chiar și distincii internaționale, dacă s-ar organiza un concurs. Un astfel de exemplu puteți găsi pe Bulevardul Dacia, nr 7.

Cum a alungat un bihorean monotonia din grădina blocului

Grădinile blocurilor arată cât de gospodari sunt locatarii. Așadar, unele sunt abandonate, iar bălăriile câștigă teren în fiecare zi, pe când altele sunt adevărate colțuri de rai, unde oamenii din bloc coboară și socializează într-o atmosferă plăcută.

În Oradea, de exemplu, sunt multe grădini amenajate cu gust de unii locatari. Așa s-a întâmplat și pe Bulevardul Decebal, la numărul 7. Aici, un tânăr s-a săturat să vadă pe fereastră același peisaj dezolant, așa că s-a decis să facă ceva. Îl cheamă Sorin și s-a decis să reamenajeze grădina blocului său.

Cum a alungat un bihorean monotonia din gradina blocului
Cum a alungat un bihorean monotonia din gradina blocului

„Grădina era deplorabilă”

„Stau deasupra, la etajul doi. Grădina era deplorabilă, nu arăta deloc bine, așa că m-am pus să o amenajez”, a declarat bărbatul pentru ebihoreanul.ro.

Mai exact, el a folosit crengi de copaci, diverse obiecte din lemn și ceramică și niște blugi vechi, pentru a crea un design atipic pentru grădina din fața scării. Rezultatul i-a lăsat pe mulți cu gura căscată, fiind lăudat la scenă deschisă de către vecinii săi.

Și trecătorii sunt încântați să vadă cum s-a transformat grădina pe lângă care treceau zilnic. „Are un alt aspect acum. Trec cu nepoțelul în fiecare zi. De când a fost îmbunătățită, nepoțelul meu se oprește în fiecare dimineață pentru a privi grădina respectivă”, a declarat un trecător. „Se vede că atunci când se dorește se pot face schimbări. Este o grădină foarte frumoasă”, este de părere un alt orădean.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...