EXCLUSIV

Cum a ajuns Șerban Pavlu să îl joace pe comisarul Costoiu în serialul „Clanul” de la Pro Tv: „Actorii tineri sunt orbiţi” EXCLUSIV

Andreea Archip 21.07.2022, 21:00

Șerban Pavlu demontează mitul că actorii cu experiență primesc roluri pe tavă cum s-ar spune, fără a mai trece prin castinguri. În vârstă de 47 de ani, el a dat două probe pentru serialul „Clanul” de la Pro TV, iar selecția făcută în România a fost validată de specialiști din străinătate. În aceeași producție joacă și fiului lui, Nicolae, în vârstă de 7 ani, care a trecut prin același proces. Actorul a făcut dezvăluiri pentru Impact.ro.

Șerban Pavlu, în rol de polițist

Șerban Pavlu este un actor cu notorietate, care are în palmares multe roluri în teatru, filme și seriale TV. Din toamnă îl vom vedea la Pro TV în rol de polițist.

„Am fost chemat la o probă, ca să nu se creadă cumva că am ajuns așa de sus. Povestesc și eu lucrul acesta, pentru că, de multe ori, actorii tineri sunt orbiți de ideea că există așa o rețea ocultă, care oferă și face destine din astea, că ești chemat și ți se dă. Partea asta cu probele, va face parte din viața ta de actor. Dacă la 47 de ani dai probe în continuare, probabil că o să continui.

Nici nu cred că se putea să fie altfel, pentru că e o producție extrem de mare și cumva trebuie certificată distribuția, se pun alături niște fețe, trebuie cumva să se armonizeze într-un fel. Am fost chemat la casting, au fost două probe mari, două date diferite, la distanță destul de mare.

A fost o primă probă unde înveți o scenă, a fost o scenă pe care comisarul de poliție Costoiu o are cu personajul principal, cu Tudor Achim personajul jucat de Denis Hanganu. A doua întâlnire a fost la o distanță de niște săptămâni, timp în care nu știam nimic.

Castingul a fost dat în România, dar a fost confirmat din străinătate, din câte știu așa s-au întâmplat lucrurile și de aceea s-a așteptat mai mult”, a declarat, în exclusivitate pentru Impact.ro, Șerban Pavlu.

Cum a ajuns Serban Pavlu sa il joace pe comisarul Costoiu în serialul Clanul
Serban Pavlu

Șerban Pavlu: „Da, am plâns după roluri”

Deși se spune că rolurile negative sunt cele mai atractive pentru actori, pentru că îi scot din zona de confort și îi obligă să găsească mijloace pentru a fi cât mai autentici, iată că rolul din serialul „Clanul” îi oferă libertate de mișcare.

„Personajul meu, care e unul pozitiv, este destul de obsedat de ceea ce face, este un rol bun, ofertant. Încerc să fac cât mai posibilă ideea aceasta că aș putea fi un comisar de poliție și cred că la genul acesta de roluri, la care profesia are o notă dominantă, adică ești înainte de orice polițist,

e foarte important ca învelișul acesta, aparența profesională să existe în mod credibil și pe urmă sigur apar emoțiile: furie, dragoste, habar nu am ce se întâmplă, dar e principala mea preocupare”, ne-a povestit el.

Pentru actori, fiecare casting este o adevărată loterie și, indiferent de cât de mult și-ar dori un rol, nu se întâmplă întotdeauna să îl și obțină.

„Dacă piezi un rol, e foarte greu să spui că pe nedrept. Da, mi s-a întâmplat, nu mă întreba care este. Am fost un actor tânăr foarte ambițios, în sensul că îmi doream lucruri, oricum ajungi să faci ce ți se dă, pentru că nu poți tu să îți alegi neapărat rolurile. Da, am plâns după roluri”, ne-a mărturisit Șervan Pavlu.

Din păcate, o astfel de experiență nu este singulară în viața unui actor, care, de fiecare dată, trebuie să demonstreze că este cel mai bun și să convingă că rolul i se potrivește.

„Este un exercițiu de reziliență. Din punctul meu de vedere, eșecul de tipul acesta face parte din meseria de actor, vrei nu vrei. Aș formula un pic invers, cine joacă, pierde, deci dacă nu pierzi, nu poți să joci. Ăsta e un joc în care mai și pierzi. Într-o notă optimistă, aș spune că un actor nu știe întotdeauna ce e mai bine pentru el, așa cum pare.

Când te uiți în urmă, știi ce e mai bine pentru tine și, de multe ori, trebuie să ai încredere în întâlnirile și oportunitățile care și se oferă. Oricum cariera ți-o alcătuiești din ofertele pe care le primești, nu poți să suni și să spui: vino și fă-mi o ofertă: tu, tu și tu, pentru că eu așa mă văd jucând chestiile astea. Este un proces un pic invers”, a subliniat Pavlu.

La doar 7 ani, fiul îi calcă pe urme

În producția „Clanul”, care începe din toamnă la Pro TV, îl vom vedea nu doar pe Șerban Pavlu, ci și pe fiul lui, Nicolae, în vârstă de 7 ani. Cei doi nu au scene împreună.

„Băiatul meu, Nicolae, joacă și el în serial. A căpătat un rol în urma unor alte probe. Este personajul Tudor Achim foarte tânăr. Nu joc cu el în serial, joacă Carmen Tănase. Are 7 ani, e atras de orice, noi nu i-am încurajat deloc latura asta.

A perceput totul ca pe o distracție. Ca să mă exprim mai clar: nu i-a displăcut. Ne așteptam la orice: să înceapă să plângă pe acolo, să înceapă să spună că nu mai poate. A încercat să își asume, a și avut o zi grea de filmare, dar a rezistat”, a spus, pentru Impact.ro, actorul Șerban Pavlu.

Urmăriți Impact.ro și pe