Cum a ajuns numele Andreei Berecleanu să fie implicat în scandalul de dopaj din fotbalul românesc. Detalii de ultimă oră

Trei jucatori de la Astra, suspendati dupa ce au fost acuzati ca s-au dopat la clinica sotului Andreei Berecleanu

Un scandal de dopaj a lovit Liga 1, după ce trei jucători de la Astra au fost fotografiați în timp ce se dopau. Cei trei fotbaliști au fost chiar suspendați și nu mai au voie să joace în meciuri oficiale, nici să se antreneze alături de echipă și nici măcar nu mai au voie în vestiar! Toate acestea după ce soțul Andreei Berecleanu și-a făcut reclamă la clinică.

Trei jucători de la Astra, suspendați după ce au fost acuzați că s-au dopat la clinica soțului Andreei Berecleanu

Soțul Andreei Berecleanu, medicul estetician Constantin Stan, are clienți din lumea mondenă, dar după cum se vede și din fotbal. La începutul lunii septembrie, medicul a publicat pe site-ul clinicii fotografii cu trei jucători de la Astra care primeau un tratament. Este vorba despre Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alex Ioniță, care au fost filmați cu perfuzia în venă, scrie gsp.ro.

Fotografiile au ajuns pe site-ul clinicii, cu următorul mesaj:

”Sportivii au nevoie de multă energie mai ales dacă sunt în plin campionat. Trei prieteni fotbaliști din prima ligă, de la Astra Giurgiu, au venit la Cronos Med pentru o doză de vitaminizare. Dr. Mariana Sturza a avut o recomandare categorică pentru Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alexandru Ioniță: CronosVita Energiser, adică Vitamina C, complexul de B-uri, aminoacizi și minerale pentru forma maximă de care au nevoie tinerii noștri sportivi. Noi ne-am bucurat că au apelat la terapiile noastre signature, e clar că le ținem pumnii și că îi mai așteptăm la Cronos Med. Până atunci, dacă vreți să vă simțiți mai bine și fizic, da și psihic și în plus, să vă susțineți imunitatea, vitaminele și mineralele perfuzabile sunt soluția perfectă pentru toamnă”.

Trei jucatori de la Astra, suspendati dupa ce au fost acuzati ca s-au dopat la clinica sotului Andreei Berecleanu

Trei jucatori de la Astra, suspendati dupa ce au fost acuzati ca s-au dopat la clinica sotului Andreei Berecleanu. Sursa foto: gsp.ro

Au primit o doză mai mare de vitamine decât cea prevăzută de lege

Mesajul a fost șters imediat, după ce cei trei prieteni fotbaliști au ajuns în atenția Agenției Naționale Anti-Doping, care a demarat o anchetă pentru a se vedea exact situația. Momentan, cei trei fotbaliști suspectați de dopaj au fost suspendați din activitatea sportivă.

Cristian Balaj, președintele Agenției Naționale Anti-Doping, a comentat la Digi Sport, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, informațiile publicate în Gazeta Sporturilor. Fostul arbitru a declarat că forul pe care îl conduce a luat cunoștință de situația jucătorilor de la Astra, afirmând că fotbaliștii vor fi suspendați provizoriu până la soluționarea cazului.

”Nu putem să vorbim foarte multe detalii despre cazurile pe care le avem. Putem vorbi pe cazul Corona, pe cazul lui Pârvulescu, dar trebuie să fim limitați în cazurile în desfășurare. Noi am demonstrat că nu închidem ochii. Legat de ceea ce a apărut pe GSP.ro, pot doar să confirm că Agenția are pe rol un asemenea subiect. Informațiile noastre sunt mult mai multe decât ceea ce a apărut în presă.

Mesajul clinicii

Jucătorii de la Astra au dat dovadă de o atitudine impecabilă, o inocență, o sportivitate și o educație senzaționale. Trebuie obligatoriu să venim în sprijinul medicilor. Jucătorii nu și-au băgat acul în venă singuri. Medicii nu au voie să utilizeze medicamente aflate pe lista interzisă. Din păcate, la fel ca în cazul lui Pîrvulescu, atunci când este notificat sportivul, el obligatoriu  este suspendat provizoriu!”, a afirmat Balaj, potrivit sursei citate.

Și clinica respectivă a trimis un comunicat de presă către GSP:

”Sportivii de la Astra Giurgiu au fost primiți ca toți ceilalți pacienți ai clinicii noastre. Ei au fost cei care au solicitat tratamentele efectuate, s-au programat, au completat fișele cu toate detaliile medicale, inclusiv consimțămintele de administrare a tratamentului dar și de folosire a imaginii. Terapiile intravenoase cu vitamine sunt, de altfel, afișate amănunțit pe site-ul clinicii.

În urma vizitei la clinica a reprezentanților Agenției Naționale Anti-doping, managementul a răspuns tuturor solicitărilor și întrebărilor legate de această situație. Mai precizăm că nu a fost până în acest moment cerută nicio fișă medicală a vreunui pacient, nici verbal și nici în scris.

Important ar fi de adăugat că departamentul de comunicare al clinicii a retras fotografiile sportivilor după o expunere de 7 zile, în urma unei rugăminți venite înaintea unui meci important. Noi nu cunoaștem motivul acestei solicitări, dar am crezut ca sunt rațiuni de expunere a imaginii jucătorilor legate de un contract de imagine cu clubul sportiv la care aceștia activează”, se menționează în comunicat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI