Cum a ajuns Nicușor Dan să fie amendat chiar în parcarea Primăriei. Mărturisirea neașteptată a edilului Capitalei

Badea Violeta 20.10.2022, 23:53
Cum a ajuns Nicușor Dan să fie amendat chiar în parcarea Primăriei. Mărturisirea neașteptată a edilului Capitalei

Încă din luna august au intrat în vigoare taxele pentru parcări în București. Șoferii care folosesc parcările gestionate de Primăria Capitalei şi nu achită tarifele aferente riscă sancţiuni de 200 lei pe zi şi blocarea autovehiculelor. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat joi, 20 octombrie, că se desfăşoară controale în fiecare zi şi chiar se dau amenzi. Edilul a declarat ca inclusiv el a încasat o amendă.

Nicușor Dan, amendat pentru că nu a achitat parcarea

Începând din data de 16 august, conducătorii auto riscă sancţiuni de 200 lei pe zi şi blocarea mașinilor dacă folosesc parcările gestionate de Primăria Capitalei, fără a le achita.

Tariful se plătește doar pe durata zilei, iar controalele sunt la ordinea zilei, după cum precizează și Nicușor Dan, care, la rândul său, a încasat o amendă pentru că nu a achitat parcarea. Edilul a dezvăluit, la Digi 24, că a vrut să prelungească ora de parcare, însă a uitat să facă acest lucru.

„Am luat amendă în parcarea din jurul Primăriei. Trebuia să prelungesc ora și am uitat, am ieșit din ora pe care o plătisem.”, a mărturisit primarul Nicușor Dan.

Amintim că primăria a stabilit trei zone pentru parcare, fiecare având un tarif diferit. Prin urmare, pentru zona zero, o oră de parcare costă 10 lei, pentru zona 1 – 5 lei, iar pentru zona 2 – 2,5 lei pe oră, între orele 07.00 și 23.00.

Nicusor Dan a fost amendat pentru ca nu a platit parcarea
Nicusor Dan a fost amendat pentru ca nu a platit parcarea

Care sunt prețurile abonamentelor

Înainte de a intra în vigoare măsura, Primăriei Capitalei a explicat că există mai multe tipuri de abonamente. De asemenea, a precizat că riveranii au anumite avantaje.

De exemplu, ei pot opta pentru abonamente cu sau fără rezervarea locului de parcare, 24/7, în fiecare din zonele de tarifare 0, 1 sau 2 din Capitală.

În schimb, persoanele fizice pot alege abonamente de o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre zonele 0, 1 sau 2 ale Bucureștiului.

  • Zona zero

– abonament de o zi – 75 lei

– abonament pentru o săptămână – 300 lei

– abonament pentru o lună – 1.050 lei

– abonament pe semestru – 5.250 lei

– abonament pe an- 9.450 lei

  • Zona 1

– abonament de o zi – 38 lei

– abonament pentru o săptămână – 150 lei

– abonament pentru o lună – 525 lei

– abonament pe semestru – 2.625 lei

– abonament pe an – 4.725 lei

  • Zona 2

– abonament de o zi – 15 lei

– abonament pentru o săptămână – 60 lei

– abonament pentru o lună – 210 lei

– abonament pe semestru – 1.050 lei

– abonament pe an – 1.890 lei

* Șoferii care dețin abonamente pentru zona zero pot folosi şi locurile de parcare din zonele 1 şi 2, iar cei care au abonamente în zona 1 pot uutiliza şi locurile de parcare din zona 2.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...