Cum a ajuns Matei Negrescu de la “Insula iubirii” să fie protagonistul serialului “Lasă-mă, îmi place! Camera 609: “A venit fix în momentul ăla în care îmi luasem gândul de la actorie” EXCLUSIV VIDEO

Andreea Archip 25.08.2023, 17:30

Cunoscut publicului telespectator și în urma aparițiilor la reality show-ul Insula Iubirii, unde a participat timp de 3 sezoane, Matei Negrescu a tras lozul câștigător la castingul desfășurat pentru comedia romantică Lasă-mă, îmi place! Camera 609, care are premiera în această seară, la Antena 1, de la 20.30. Este absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, dar și-a îndreptat atenția spre marea lui pasiune, filmul, astfel că în 2013 a absolvit cursurile de actorie cu James Longshore și Bianca Mina (scenarista Lia – Soția soțului meu, Lasă-mă, îmi place! Camera 609 sau Adela), iar în paralel s-a pregătit și cu Dorotheea Petre și a absolvit și Școala de Duminică din cadrul UNATC. Au urmat apoi numeroase apariții în reclame TV si roluri mici în producții străine. În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, Matei Negrescu ne-a povestit ce l-a motivat să participe la Insula Iubirii, dar și cum și-a adjudecat rolul de protagonist în comedia romantică produsă de Ruxandra Ion.

Matei Negrescu ne-a vorbit și despre chimia cu actrița Anda Sârbei, partenera lui din serial. Actorul susține că încă de la casting și-a dat seama că sunt pe aceeași lungime de undă.

Matei Negrescu: “Nu credeam că o să mai iau vreodată vreun casting și nici din ăsta important”

Ai tras lozul câștigător și ești protagonistul serialului “Lasă-mă, îmi place! Camera 609. Cum a fost la casting?

E o întreagă poveste cu felul în care a decurs castingul ăsta. Pot să zic că a fost așa o mână a destinului. De ce? Pentru că eu nu credeam că o să mai iau vreodată vreun casting și nici din ăsta important, pur și simplu am renunțat la ideea de a mai juca. Adică nu credeam că e pentru mine, că sunt suficient de bun, în sensul ăsta zic. Eu eram plecat în momentul în care am primit prima veste despre casting.

Erai în vacanță?

Eram în vacanță, eram plecat în Bali, eram acolo pentru vreo 2 luni de zile. Știam că nu am nicio șansă să mă întorc la timp ca să mai iau vreun casting sau vreun callback oricum și am zis că ok, încă un casting pe care l-am ratat.

Citește și: Dana Rogoz revine pe micul ecran în serialul “Groapa”: “Am avut un program atipic de filmare. Pauza de masă era la ora 11.00 noaptea”/ EXCLUSIV VIDEO

Dar, s-a întâmplat cumva să mă cheme din nou fix când m-am întors și atunci am zis: ok, hai să dăm proba și să vedem ce se întâmplă. Și m-am simțit bine la probă, am venit fresh după vacanță, mult soare și bronz, și s-a întâmplat să-l iau pur și simplu. Îmi doream o comedie, asta e culmea, și a venit fix în momentul ăla în care îmi luasem gândul de la actorie.

Ce te-a făcut să îți iei gândul de la actorie? De ce nu mai voiai să joci?

Nu e vorba că nu mai voiam să joc, mie îmi place foarte mult să joc, doar că nu credeam că sunt făcut neapărat pentru asta, pentru roluri mai serioase, pentru că am jucat mai mult în reclame, câte un rol mic într-un serial sau în film în limba engleză, ok, am zis că nu le pun la socoteală, dacă s-a întâmplat să le iau, măi, poate nu sunt croit pentru treaba asta și atunci am zis că mai bine ne ocupăm de alte lucruri, cum ar fi tot film, dar pe partea de scenariu, regie.

Ce te-a determinat să participi la Insula Iubirii?

E a treia oară pentru mine când am participat și cumva am văzut-o ca pe o evadare, pentru că eu pentru foarte mult timp am lucrat la un scenariu de film și am regizat și produs 29 de minute din el, fiind lungmetraj, și asta am făcut în pandemie și doi ani aproape după.

Și a venit Insula așa de nicăieri: “Hai, nu vrei să mai participi încă o dată?” Și m-am gândit că ar fi ok o pauză de la creier, mai dă un pic swich off și facem ceva și pentru mine ca un fel de vacanță cumva.

Matei Negrescu: “Eu oricum sunt destul de închis, nu prea ies”

După aparițiile la Insula Iubirii, cum ești privit în viața reală? Ți-a crescut cota?

E greu de zis. Da, mai primești niște mesaje pentru că apari undeva la TV și normal îți mai scriu persoane, dar nu mi se pare că a crescut cota. Eu oricum sunt destul de închis, nu prea ies, sunt foarte privat, ca un pustnic aproape și atunci nu pot să îți spun ceva concret: mamă, da, am super multă atenție acum, nu.

Care sunt provocările rolului în comedia romantică produsă de Ruxandra Ion?

Ceva provocări au fost la început, pentru că e primul rol de protagonist, adică să sari de la rolișoare din reclame, în care mai spui și tu câte o replică în direct rol de protagonist e în sine o provocare, dar având un acting coach foarte simpatic și foarte bun și trecând și printr-o perioadă de repetiții destul de îndelungată, am prins încrederea asta că pot să duc până la capăt și da, acum am ajuns să mă relaxez și să vină cumva de la sine.

Vezi și: Motivul pentru care Diana Dumitrescu nu a mai apărut pe micile ecrane. Actrița își dorește să facă parte dintr-un nou proiect: “Am refuzat America Express” EXCLUSIV

Matei Negrescu: “Nu a fost nevoie de prea mult efort, pentru că am avut din prima chimie cu Anda”

Cum ai lucrat la chimia cu Anda Sârbei, care o interpretează pe partenera ta din serial?

E un exercițiu de chimie foarte bun și poți să-l faci cu oricine și fără ca celălalt să știe măcar, e foarte interesant, îl știam de la niște cursuri de actorie.

Dar nu a fost nevoie de prea mult efort, pentru că am avut din prima chimie cu Anda, încă de la casting mi s-a părut că funcționa ceva, cred că se simte asta, se vede și pe ecran.

 

Urmăriți Impact.ro și pe