Cum a ajuns marele fotbalist al Românei să livreze mâncare prin UberEats. ”Măcar dacă știam engleză”

Andrei Cezar 06.09.2020, 15:03
Cum a ajuns marele fotbalist al Românei să livreze mâncare prin UberEats. ”Măcar dacă știam engleză”

Dulcele gust al tinereții, încununată de succese și ovații la scenă deschisă, ajunge, uneori, ca în final să se transforme într-o senzație amăruie provocată de regretul nașterii într-o epocă a lipsurilor. Într-o astfel de situație, putem spune că se află mulți dinte sportivii români care au obținut performanțe remarcabile de-a lungul carierei lor în anii 1970-1980. Un exemplu este și Liță Dumitru, fostul jucător al Stelei și al echipei naționale, care a ajuns să își câștige existența, la 70 de ani, livrând mâncare prin UberEats.

Cum a ajuns marele fotbalist al Românei să livreze mâncare prin UberEats

Într-o epocă în care mulți jucători de fotbal întorc banii cu lopata, deși nu ies în evidență cu nicio performanță remarcabilă, unii fotbaliști din vechea gardă se chinuie să supraviețuiască de pe o zi pe alta. Unul dintre ei este Liță Dumitru, cel care se poate lăuda cu un palmares impresionant în fotbalul românesc.

Ion Dumitru, zis Liță, are două titluri câștigate cu Steaua, o participare la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic (1970), 443 de mciuri jucate în prima divizie românească, unde a marcat 64 de goluri și a fost ales de două ori jucătorul romând al anului în 1973 și 1975.

De asemenea, a fost selecționat de 57 de ori în prima reprezentativă pentru care a marcat de 12 goluri. În plus are și patru meciuri jucate în Cupa Campionilor Europeni, actuala Champions League.

În martie 2008, fostul jucător al Stelei a fost decorat cu Ordinul ”Meritul Sportiv”, clasa a III-a pentru performanțele obținute la CM din Mexic.

Cum a ajuns marele fotbalist al Românei să livreze mâncare prin UberEats. ”Măcar dacă știam engleză”
Ion ”Liță” Dumitru

Ce pensie îi oferă statul român lui Liță Dumitru

Vitrina de trofee a fostului mijlocaș reprezintă acum doar modul prin care își poate aminti de momentele de ”standing ovation” de care avea parte pe stadioanele pline pe care a jucat în urmă cu zeci de ani. În prezent, Liță Dumitru este livrator de mâncare, prin UberEats, în Statele Unite ale Americii.

A ales drumul Americii în 2017, nevoit de situația financiară. Primește o pensie de 2.200 de lei pe lună de la statul român, bani care nu-i ajungeau să-și întrețină familia. Atunci când a plecat lucrurile au mers excelent. Și-a găsit un post de antrenor la o Academie de Fotbal din Atlanta, Georgia.

Odată cu debutul pandemiei, situația s-a schimbat radical. Rămas fără posibilitatea de a lucra la Academie, fostul mare internațional român a fost nevoit să caute alte surse de venit. Astfel că, la 70 de ani, a ales să livreze mâncare în SUA, prin Uber Eats. Deși nu cunoaște prea bine limba engleză, fostul jucător al Stelei nu se dă bătut și încearcă să se descurce cum poate.

„Suntem bine, fata mea e la şcoală în clasa a 7-a, suntem la serviciu amândoi, şi eu, şi nevasta mea. În afară de ceea ce mai fac, am ţinut lecţii private de fotbal cu copiii români şi americani, dar din cauza pandemiei, am ales să nu mai merg la fotbal, pentru că nu este voie. Am maşină nouă, merg dimineaţa la Uber Eats, iau mâncare de la restaurant şi o las la oameni. Ma descurc. Sunt bătrân şi nu ştiu engleza, dacă ştiam puteam să fac altceva, dar deocamdată mie-mi place. Când o să înceapă fotbalul, o să mă duc la fotbal”a explicat fostul mare fotbalist pentru Digi Sport.

Cum a ajuns marele fotbalist al Românei să livreze mâncare prin UberEats. ”Măcar dacă știam engleză”
Liță Dumitru, căpitanul Stelei
Urmăriți Impact.ro și pe