Cum a ajuns în libertate criminalul din Mehedinți care a incendiat o adolescentă de 17 ani

Diana Radu 14.06.2020, 13:09
Cum a ajuns în libertate criminalul din Mehedinți care a incendiat o adolescentă de 17 ani

Criminalul Turnagiu Ion din Mehedinți care a incendiat o tânără în vârstă de 17 ani, a fost eliberat codiționat înainte de termen, pe data de 10 mai 2019. Bărbatul este de asemenea acuzat că ar fi violat-o pe tânără și ulterior a omorât-o pentru că a depus plângere la poliție împotriva lui.

Criminalul din Mehedinți care a incendiat o adolescentă de 17 ani, eliberat condiționat

Turnagiu Ion are un cazier care cuprinde 5 crime pe care le-a săvârşit în 1993, la vârsta de 18 ani, fiind condamnat la închisoare pe viață. De asemenea, acesta este acuzat pentru tentativă de omor și viol. Cu toate acestea, Tribunalul Mehedinți a considerat că deţinutul îndeplineşte condiţiile de liberare. Judecătoria Turnu-Severin i-a respins însă cerere de eliberare și a fixat un nou termen la care bărbatul putea să înainteze o astfel de solicitare, după 18 noiembrie.

În urma deciziei luate de un complet de judecată al Tribunalului Mehedinţi, Turnagiu Ion, în vârstă de 45 de ani a fost eliberat din închisoare condiționat pe data de 10 mai 2019. Tribunalul și-a motivat decizia afirmând că bărbatul a oferit suficiente motive de îndreptare şi reintegrare socială în perioada cât a stat după gratii.

criminal, eliberare, adolescenta
Criminalul care a incendiat adolescenta din Mehedinți

„A îndeplinit recomandările de participare la programele şi activităţile de reintegrare socială şi a participat la activităţi lucrative, obţinând 215 zile câştig. În cauza de faţă, în raport de cerinţele prev. de art. 59 C .p., se reţine că judecătorul fondului nu a apreciat în mod corect, raportat la actele şi lucrările dosarului, că la acest moment nu sunt îndeplinite cumulativ condiţiile prevăzute de lege şi nu se impune liberarea condiţionată a condamnatului. Astfel, instanţa de control judiciar apreciază că persoana condamnată a depus eforturi susţinute pentru a demonstra îndreptarea sa, raportat la faptul că, fiind sancţionat disciplinar de 7 ori, a adoptat o atitudine pozitivă şi un comportament corespunzător, ce s-au concretizat în ridicarea acestor sancţiuni”, se precizează în motivarea instanţei Mehedinți prin care s-a dispus liberarea criminalului.

Cazul fetei incendiate de criminalul din Mehedinți eliberat

Adolescenta din Mehedinți în vârstă de 17 ani a fost incediată de Turnagiu Ion, după ce a depus plângere împotriva lui pentru viol și agresiune. Nervos, bărbatul a intrat peste tânără în casă și a aruncat cu benzină peste ea, după care i-a dat foc. Vecinii au sărit imediat în ajutorul tinerei. În urma incidentului tânăra a ajuns în stare gravă la spitalul din Drobeta Turnu Severin.

„Au scos-o la fântână oamenii, vecinii au auzit. Au aruncat cu apă pe ea, au stins-o și au pus-o în salvare”, a spus o vecină. Un alt bărbat a relatat: „I-a dat foc și a fugit, după aceea a venit poliția, l-am căutat pe aici, dar nu l-am găsit”, a povestit un bărbat. „El trebuia să stea acolo unde îi este locul sau să fie supravegheat de autorități ca în alte țări”. „90 de ani pentru cinci crime a fost condamnat. Să nu le mai dea drumul la infractorii cu crime!”, a mai tunat un vecin.

Urmăriți Impact.ro și pe