Cum a ajuns Gheorghe Hagi patron de hotel la Mamaia. S-a implicat și un fost prim-ministru

Mihnea Tălău 24.10.2022, 18:00
Cum a ajuns Gheorghe Hagi patron de hotel la Mamaia. S-a implicat și un fost prim-ministru

Fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, care zilele trecute a împlinit frumoasa vârstă de 70 de ani a vorbit în premieră despre relația sa cu ”Regele fotbalului românesc”, Gică Hagi. Dezvăluirile sale pleacă din momentul în care cei doi erau coechipieri la Sportul Studențesc, trecând prin perioada în care Hagi a fost selecționerul României și nu în ultimul rând despre cum a intrat acesta în posesia cunoscutului hotel Iaki de la Marea Neagră.

Ajutorul primit de Hagi de la Mircea Sandu

Mircea Sandu a dezvăluit că l-a ajutat pe Gică Hagi, prin intermediul fostului prim-ministru Radu Vasile, să preia hotelul Iaki, din Mamaia, pe care „Regele” îl deține din 1999.

„Eu l-am ajutat, cu amicii mei și cu prim-ministrul Radu Vasile, să ia hotelul Iaki! I-am alocat și 300.000 de euro pentru baza de la Ovidiu”, a spus fostul șef al FRF, potrivit gsp.ro.

Mircea Sandu a condus 24 de ani FRF
Mircea Sandu

El a adăugat că este mândru de acest lucru întrucât Hagi nu numai că nu l-a dezamăgit dar a făcut o treabă foarte bună și în turism.

”A făcut un lucru extraordinar acolo. A făcut investiția, a dezvoltat afacerea. El a evoluat și în plan de business, și în plan sportiv și familial. Băiatul și fata sunt foarte, foarte bine. E un om de la care jucătorii ăștia ar avea multe de învățat”, a mai spus Sandu.

Cine se face vinovat de mandatul scurt al lui Hagi la Națională

Evident că subiectul fotbal nu putea lipsi din confesiunile sale. Astfel, despre mandatul scurt al lui Hagi la naționala României, Mircea Sandu este de părere că despărțirea s-a produs din vina amândurora.

Puteam să mă impun mult mai bine în fața lui Gică Hagi, pentru că l-am avut jucător la Sportul. Eu, Gino, eram oamenii mai vechi. El a venit foarte bine, era un tip cuminte, respectuos, n-am avut probleme cu el. Dar poate că ar fi trebuit să am o discuție numai eu cu el, fără alți martori în jurul nostru. Și nu vreau să dezvolt pentru că n-are niciun rost. Păcat! Poate că l-am aruncat prea devreme în postul de selecționer.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...