Cum a ajuns, de fapt, Garbine Muguruza în România. ”M-am îndrăgostit de brânza telemea și de mititei”

Andrei Cezar 20.07.2021, 13:06

Gabrine Muguruza s-a îndrăgostit iremediabil de România. Recent, celebra tenismenă a vizitat frumusețile Transilvaniei și a împărtășit fanilor de pe rețelele de socializare ipostaze inedite cu ea și locurile pe care le-a vizitat. Sportiva nu este la prima vacanță în țara noastră. Gaby, așa cum îi spun apropiații, este fan declarat al mâncării tradiționale românești.

Cum a ajuns, de fapt, Garbine Muguruza în România

În cele cinci zile petrecute în România, sportiva spaniolă cu origini venezuelene a vizitat diverse obiective turistice precum Peştera Dâmbovicioara, Parcul Naţional Piatra Craiului, Castelul Bran. A fost cazată la o pensiune din stațiunea Fundata, care aparține păriților celei mai bune prietene ale sale.

Ea a decalarat că a descoperit frumusețile României în urma participării sale la diferite turnee în țara noastră.

Am fost de 5 ori în România, cea mai bună prietenă a mea este româncă, iar atunci când eram mică am participat la mai multe concursuri în România. Nu am aflat de zonele turistice de la Halep sau de la alte jucătoare din România, dar toate sunt foarte amabile şi primitoare. Totul a început când participam la concursuri în România, iar cum prietena mea cea mai bună este din România mereu am avut o mică atracţie către această ţară.”, a declarat Gabrine Muguruza pentru Adevărul.ro

Ea a sărbătorit ziua de naștere a celei mai bune prietene chiar la pensiunea părinților acesteia, din Fundata. „Mulţumesc, România! Întotdeauna aşa de primitoare”, a scris sportiva. La noi în țară, Gabrine Muguruza declară că și-a găsit liniștea pe care o căuta.

Cu această ocazie am stat cinci zile şi am văzut în special natură, era ceea ce căutam de această dată. Voiam să văd păduri şi să merg în drumeţii montane, să mă conectez la lucruri mai simple, pentru că mereu suntem în oraş şi suntem foarte stresaţi, căutam exact opusul acestor lucruri. Fundata mi-a oferit aceasta oportunitate.”, a mărturisit fostul număr 1 WTA.

Cum a ajuns, de fapt, Gabrine Muguruza sa viziteze Romania
Cum a ajuns, de fapt, Gabrine Muguruza sa viziteze Romania

”M-am îndrăgostit de brânza telemea și de mititei”

Cât despre mâncărea pe care a servit-o în România, sportiva spaniolă a declarat că i-au plăcut foarte mult brânza telemea de oaie și micii pe grătar.

 ”Prăjiturelele de la Măgura, gemul făcut în casă, brânza telemea de oaie şi într-una din zile am făcut un grătar în aer liber cu mai multe feluri de carne şi mici.”

Gabrine Muguruza spune că lucrul care îi place cel mai mult la oamenii din România este faptul că suntem un popor latin: ”Sunt foarte apropriaţi de noi (de celelalte âțări latine – n.r.), oameni modeşti, care muncesc din greu şi care reuşesc să-ţi arate că sunt fericiţi că ai venit să le vizitezi ţara.”

Jucătoarea de tenis îi îndeamnă și pe alți sportivi care nu ne-au vizitat încă țara să îi urmeze exemplul.

Merită să mergi pentru că este o ţară frumoasă, mâncarea este foarte bună, este accesibil pentru turişti fiind situată în estul Europei şi este o ţară în care poţi găsi puţin din toate. Ai locaţii la munte, oraşe, plaje, oameni latini, pe deasupra găseşti multe persoane care înţeleg spaniola. Aşa cum am zis mai devreme, o combinaţie, puţin din toate.”, spune sportiva.

Urmăriți Impact.ro și pe