VIDEO EXCLUSIV

Cui îi datorează Carmen Tănase succesul său ca actriță. „A fost profesoara mea și omul meu de suflet”. VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 07.10.2022, 23:55
Cui îi datorează Carmen Tănase succesul său ca actriță. „A fost profesoara mea și omul meu de suflet”. VIDEO EXCLUSIV

Carmen Tănase a câștigat un capital imens de imagine în urma telenovelor de la Acasă TV, în care a făcut roluri memorabile. În toamna aceasta este pe micul ecran, protagonistă în serialul Clanul de la Pro TV, dar interpretează un personaj greu încercat de viață, un rol total opus față de cum e ea în viața de zi cu zi. Actrița este la fel de naturală și de asumată, indiferent de rol. Pe de o parte este talentul cu care a fost înzestrată, pe de altă parte este și contribuția celor doi mentori ai ei: Olga Delia Mateescu și regretata Olga Tudorache.

Cine i-a șlefuit talentul

Indiferent că este pe scena teatrului sau pe micul ecran, Carmen Tănase reușește, prin interpretare, să te țină alături de ea, să îți acapareze atenția și curiozitatea, talent pe care puțini actori îl au.

“Nu cred că am avut momente așa de greu de trecut, eu fac cu mare dragoste ceea ce fac și cu mare pasiune, adică asta e viața mea. Ca atare, dacă intervine vreun rol care să fie mai dificil, mă descurc eu singură cu el, nu e ceva de netrecut”, a declarat, pentru Impact.ro, Carmen Tănase.

Ca orice actor, și ea a tânjit după un anumit rol, în speranța că astrele se vor alinia și i se va ivi o astfel de ocazie.

“Mi-aș fi dorit la un moment dat, cu mulți ani în urmă, să joc Anna Karenina, au trecut anii, nu s-a întâmplat, nu am făcut o dramă din asta”, ne-a povestit ea cu maturitatea unui om împăcat cu situația.

Olga Delia Mateescu și Olga Tudorache i-au fost mentori

Carmen Tănase a avut norocul de a întâlni la începutul carierei, două mari actrițe, care i-au dăruit din experiența lor, contribuind din plin la formarea ei.

“Prima persoană cu care eu am lucrat ca să intru la facultate a fost Olga Delia Mateescu, ea m-a pregătit. Deci ea a fost prima persoană care a pus mâna pe mine și a început să cioplească un pic. Și apoi Olga Tudorache, la clasa căreia am fost. A fost profesoara mea și omul meu de suflet”, a povestit, pentru Impact.ro, Carmen Tănase despre cele două mari actrițe care i-au îndrumat pașii într-o meserie pe care o face cu dragoste.

Spre deosebire de alți actori, care și-au ales singuri acest drum profesional, marea doamnă a teatrului românesc a dat la UNATC la îndemnul tatălui său.

“Ceilalți zic că talentul meu a fost din copilărie pentru că îi făceam mereu să râdă și eram clovnul clasei. Mie ideea mi-a venit în liceu, nici măcar nu mi-a venit mie, i-a venit tatălui meu și atunci am zis: da, ar merge, dar nu aveam un scop din asta când eram copil”, ne-a spus protagonista din serialul Clanul.

Actrița reușește să se detașeze de fiecare rol când termină jobul, în ciuda încărcăturii emoționale acumulate pe platourile de filmare.

“Poate că experiența, nu am niște tehnici anume, pur și simplu acolo e treaba mea și mă concentrez și numai aia am în minte, apoi când plec mă ia viața de nas”, ne-a explicat Carmen Tănase.

Vedeta reușește să asimileze atât de bine personajul pe care îl interpretează, încât trăirile acestuia devin firești pentru ea: “Mă gândesc la personajul acela și la ce a pățit el, strict, adică mi-l asum total”, a conchis ea.

 

Video: Daniel Bălan

Urmăriți Impact.ro și pe