Cui i-au lăsat Hagi și Marica locul în Liga 2: patronul are 27 de ani și e nepotul interlopului poreclit ”Spaima Litoralului”

Andrei Cezar 05.07.2021, 16:23

Farul și Viitorul au fuzionat, iar din sezonul următor vor juca în Liga 1 sub numele echipei de tradițeie de la malul mării. Odată cu această fuziune, locul din Liga a 2-a care îi revenea până de curând Farului, a fost lăsat vacant. Ciprian Marica a anunțat că a cedat locul către Fotbal Club Marina, al cărui patron are doar 27 de ani. Tânărul este nepotul interlopului supranumit ”Spaima Litoralului”.

Hagi și Marica au lăsat locul în Liga a 2-a echipei FC Marina. Tânărul patron este nepotul unui cunoscut interlop

La doar 27 de ani, Nuredin Altay a devenit patron de club de fotbal în Liga a 2-a. Echipa sa, Fotbal Club Marina, va activa din sezonul viitor pe locul lăsat vacant de Farul Constanța, după fuziunea cu Viitorul lui Hagi.

Despre noul finanțator din liga secundă suporterii români nu știu foarte multe lucruri, însă Ciprian Marcia îl descrie drept ”un om dedicat și ambițios”.

”Vă salut, prieteni! Majoritatea celor de aici sunt iubitori ai fotbalului, aşa că fac unele precizări! În liga a doua va activa din noul sezon Fotbal Club Marina! De destinele grupării se va ocupa în totalitate preşedintele Nuredin Altay, un om dedicat, ambiţios”, a anunţat Ciprian Marica, pe contul său de Facebook.

Mai exact, Nuredin Altay este nepotul Nuredin Beinur, un controversat om de afaceri poreclit şi ”Spaima Litoralului”. Noua sa echipă va disputa meciurile la Mangalia. Nuredin Altay s-a făcut remarcat încă de la vârsta majoratului în presa mondenă prin prisma relațiilor cu femei cunoscute de la noi din țară.

Unchiul său, Nuredin Beinur este finul lui Nicu Gheară și un împătimit al sportului rege, în trecut fiind implicat la o altă echipă de fotbal din Mangalia, Callatis, care între timp a dispărut.

De altfel, Nuredin Beinur declara într-un interviu din 2012 pentru evz.ro: ”Intru şi în ramura fotbalistică, am preluat Callatis Mangalia, sunt finanţatorul ei împreună cu un nepot”.

Nuredin Altay
Nuredin Altay

Nuredin Beinur, legături cu clanuri mafiote și fotbaliști de națională

Numele temutului interlop este deseori asociat cu politicieni, celebri oameni de afaceri, clanuri mafiote, dar și fotbaliști sau angajați ai FRF. Spre exemplu, după calificarea României U21 în semifinala Campionatului European sub 21 în 2019, Nuredin Beinur a mers în miezul nopții în hotelul în care erau cazați tricolorii ”mici” și s-a fotografiat cu fiecare în parte. A postat ulterior câteva dintre imagini pe pagina sa de facebook cu mesajul: “Așteptăm semifinalele cu Stoichiță și Ianis Hagi Mirel Radoi si Rici si Udrea”

Cu doar câteva zile mai devreme, ”Spaima Litoralului” se afișa pe plajă în Rimini alături de selecționerul României de la acea vreme, Cosmin Contra, cu care s-a fotografiat.

O altă întâmplare pe care însuși Nuredin Beinur a povestit-o cu ani în urmă a fost cea legată de prietenul său Adrian Mutu și afacerile pe care le puseseră la cale cei doi cu combustibil biodiesel.

„E pornită afacerea, s-au dus utilajele deja (la Cesena, Italia – n.r.), abia se montează, va fi o fabrică de câteva milioane de euro”, a mai declarat Beinur în 2012.

Urmăriți Impact.ro și pe