Cu cine joacă Irina Begu în finala turneului de la Palermo. Meciul e programat duminică, de la ora 21.00

Elena Avramescu 24.07.2022, 09:53
Cu cine joacă Irina Begu în finala turneului de la Palermo. Meciul e programat duminică, de la ora 21.00

Tenismena româncă Irina Begu a reușit performanța de a se califica în finala turneului de la Palermo, după un meci maraton. Asta după ce românca a reușit s-o învingă în semifinale pe Sara Sorribes Tormo, 3-6, 6-3, 6-4. Finala o va disputa cu italianca Lucia Bronzetti (23 de ani – 78 WTA), începând cu ora 21:00.

Irina Begu va juca finala turneului de la Palermo

Chiar dacă a început relativ prost partida cu ara Sorribes Tormo și a pierdut în primul set, Irina Begu a reușit să-și adune toate puterile și să-și revină în următoarele două, astfel că a câștigat meciul după un efort fantastic. Jocul a avut o durată de peste 3 ore.

Partea amuzantă este că unii spectatorii au reușit să ațipească în timpul setului decisiv din cauza orei înaintate de la Palermo.

„Sunt fericită că am reușit să câștig, a fost o luptă dificilă! În primul set nu am fost calmă deloc, am făcut multe greșeli și nu am pus prea multe mingi în teren. Dar în seturile doi și trei am jucat mai agresiv, am luat mingea mai repede.

Mi-au rămas puține cuvinte acum… Mă aștept ca fanii să țină cu ea în finala (n.r. despre Lucia Bronzeti), dar am experiență, sunt de mulți ani în circuit și voi încerca să joc cel mai bun tenis”, a spus Irina Begu după meciul cu Sara Sorribes Tormo, încheiat târziu în noapte.

Irina Begu a avut ultimul meci disputat cu trofeul pe masă în decursul anului trecut, la Cleveland, acolo unde a pierdut în fața estonei Anett Kontaveit, scor 6-7 (5), 4-6. Deoarece a reușit să se califice în finala de la Palermo, Begu și-a asigurat un premiu în valoare de 15.922 de euro, iar dacă va câștiga turneul va încasa suma de 26.770 de euro. Concursul de la Palermo pune la bătaie premii în valoare totală de 203.024 de euro.

Irina Begu a avut parte de un sezon extrem de bun până în acest moment, motiv pentru care a primit multe aprecieri. La Roland Garros 2022 s-a oprit în optimi, iar la Wimbledon a părăsit turneul în turul 3, fiind eliminată fiind de Jelena Ostapenko.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...