Cu cine ar putea să se confrunte Simona Halep la Turneul Campioanelor. Miza uriașă pe care o are competiția de la Shenzhen pentru sportivă

Diana Radu 22.10.2019, 15:58
Cu cine ar putea să se confrunte Simona Halep la Turneul Campioanelor. Miza uriașă pe care o are competiția de la Shenzhen pentru sportivă

Simona Halep a aflat cine ar putea fi adversarele ei la Turneul Campioanelor de la Shenzhen, iar printre acestea se numără și Belinda Bencic. Aceasta este ultima jucătoare care s-a calificat la turneul final al tenismului feminin după ce a învins-o pe Kristina Mladenovic în turneul WTA de la Moscova.

Cu cine ar putea să se confrunte Simona Halep la Turneul Campioanelor

Pe lista tenismenelor care se vor afla pe lista de tragere la sorți pentru Turneul Campioanelor de la Shenzhen, care va avea loc în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie, se află: Simona Halep, Bianca Andreescu, Ashleigh Barty, Karolina Pliskova, Petra Kvitova, Naomi Osaka, Elina Svitolina și Belinda Bencic.

Cât despre modul în care se va desfășura competiția, organizatorii spun că vor exista două grupe formate din patru jucătoare, dintre care se vor califica mai departe doar participantele de pe primele două locuri. Apoi, faza grupelor va fi urmată de semifinale și finala marelui turneu.

Simona Halep speră că Turneul Campioanelor îi va aduce un loc și mai înalt în clasamentul WTA. Astfel, tenismena și-a confirmat deja participarea la turneu.

Simona Halep va participa la Turneul Campioanelor
Simona Halep va participa la Turneul Campioanelor

„Este o onoare pentru mine să mă calific la Tuneul Campioanelor din Shenzhen. Este întotdeauna un obiectiv pentru mine să obțin această calificare și sunt încântată de posibilitatea de a evolua și în acest an. Am mai fost în Shenzhen, așa că mă bucur că voi reveni și că mă voi reîntâlni cu fanii de acolo”, a declarat Simona Halep pentru WTA.

Cum se împart punctele la Turneul Campioanelor

Jucătoarele care câștigă în grupe primesc câte 125 de puncte, ceea ce înseamnă că Halep ar putea avea 250 de puncte dacă reușește să câștige de două ori în grupe. Astfel, s-ar putea califica în semifinală, care este condiționată de punctele acumlate în grupe.

Iar calificarea în finală vine la pachet cu 330 de puncte pe lângă cele adjudecate deja în grupă. Câștigătoarea Turneului Campioanelor va avea 750 de puncte + cele din grupă, un maxim de 1500 de puncte.

Urmăriți Impact.ro și pe