Cu ce se ocupa Dan Negru până să ajungă celebru. Chiar el a recunoscut că era un dezastru la jobul pe care l-a avut

Ana Anitoiu 16.08.2021, 09:20
Cu ce se ocupa Dan Negru până să ajungă celebru. Chiar el a recunoscut că era un dezastru la jobul pe care l-a avut

Dan Negru a dezvăluit că n-a fost om de radio și de televiziune imediat după ce și-a încheiat anii de școală. Prezentatorul a recunoscut că nu s-a descurcat deloc la primul său loc de muncă ce de altfel n-a avut nicio legătură cu mass media.

Care a fost primul loc de muncă al lui Dan Negru

Pentru Dan Negru, oportunitățile de a lucra la radio, la 20 de ani, și apoi în televiziune, la 29 de ani, au venit ca o salvare. Imediat după ce a terminat un liceu economic, prezentatorul a fost trimis să învețe meserie într-o funcție de contabil la Spitalul ”Victor Babeș”.

Însă, experiența n-a fost deloc una pe placul lui. Deși avea studiile necesare, cerințele de la acel loc de muncă nu i s-au părut ușoare. De fapt, Dan Negru a fost un dezastru în funcția de contabil și a rezistat acolo foarte puțin timp.

”La începuturile mele am lucrat la Spitalul «Victor Babeș» și făceam contabilitate. Am lucrat doar câteva luni. Terminasem un liceu economic și eram trimiși spre contabilitate. Dar eram praf, praf! Nu mă pricepeam la nimic. Apoi m-am angajat la Radio Timișoara și am intrat în televiziune”, a spus Dan Negru.

Cu ce se ocupa Dan Negru pana sa ajunga celebru
Dan Negru

Ce altă ocupație are Dan Negru pe lângă televiziune

În prezent, Dan Negru, în vârstă de 50 de ani, mai are o ocupație pe lângă televiziune. Una fără legătură cu mass media. Prezentatorul a moștenit o pasiune de la bunicii lui și dă dovadă de mare hărnicie în acest domeniu.

Mai exact, Dan Negru se ocupă de agricultură. Are un teren mare pe care cultivă diverse legume și cereale. Sătenii povestesc că an de an, prezentatorul se desparte de costumele lui elegante și muncește cot la cot cu oamenii pe care îi angajează. Ulterior, vinde tone de marfă. De altfel, vedeta n-a făcut un secret din faptul că aceasta va fi îndeletnicirea lui după ce se va retrage de pe micile ecrane.

”Dan muncește aici în fiecare an, supraveghează seceratul, apoi vinde grâul și porumbul cu tona, la siloz. Aduce muncitori pe care îi plătește cu ziua. Are permis pentru tractor, ajută și la strângerea recoltei.

Într-o vară, a refuzat un format de emisiune, ca să poată munci terenul de lângă Timișoara. Îl ia cu el și pe Bogdan, fiul lui, căruia îi va preda ștafeta, așa cum și Dan a preluat-o de la bunicii și de la părinții lui”, au spus apropiați ai lui Dan Negru pentru Playtech–Impact.

Dan Negru a primit o moștenire importantă

În afară de banii pe care îi aduce, pământul prezentatorul TV aflat lângă Timișoara are și o altă importanță. Dan Negru l-a moștenit de la familia sa de chiaburi deportați, după ce tatăl lui s-a luptat să-l recupereze.

”De Rusalii, 12.000 de familii din Banat au fost deportate în Bărăgan, în 1951. Știu bine povestea pentru că am auzit-o de multe ori la mine acasă. Toți ai mei au fost deportați, mama, tata, bunicii, mătușile și unchii mei au fost aruncați în vagoane de vite și duși în Bărăgan, vinovați pentru că erau chiaburi – țărani înstăriți.

Au rămas în lagărul Bărăganului 5 ani. Copii, bătrâni, femei. 170 de copii români au rămas îngropați acolo. Români uciși de români!”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...